Vadinin kralı Galatasaray!

Kurulduğu günden bugüne çok büyük sıkıntılar yaşayan ve bir dönem küme düşerek kapanan Galatasaray League of Legends takımı kulüp tarihinin en büyük başarısına ulaştı. Koreli takım koçu Irean önderliğinde yeni bir "yenilmez armada" kurmayı başaran Galatasaray E-Spor takımı, mücadele ettiği Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi'nin finallerinde Nasr Esports'u sürklase ederek vadinin kralı oldu! 

Yaz Mevsimi'nde normal sezonu ilk sırada tamamladığı için direkt olarak yarı finalden başlayan Galatasaray E-Spor takımı, yarı final turunda Beşiktaş ilekarşılaştı. Rakibini 3-1'lik skorla vadiden eli boş gönderen takımımız finalde de, normal sezonu ikinci sırada tamamlayan NASR Espor takımıyla mücadele etti. Baştan sona büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada Galatasaray vadiden 3-0'lık net üstünlükle ayrılırken, takımımız oyuncularından Onur Can Demirol (Bolulu) turnuvanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Kulüp tarihinde ilk kez Türkiye Şampiyonu olan takımımız 2021 Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek. 

Galatasaray E-Spor, League of Legendsd takım kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Onur Can Demirol (Bolulu), Onur Ünalan (Zergsting), Berk Kocaman (Mojito), Jinuk Noh (Alive), Young Cheol Heo (Irean), Chaehee Kim (Crazy), Ömer Onay (Basei), Ege Acar Koparal (Padden),  Berkant Kayhan (Luana)

BOLULU VE MOJITO, VADİ'Yİ ESİR ALDI!
İlk maçta tüm sezon boyunca yaptıklarının tersine, üst koridoru tabir-i caizse bile isteye kaybeden Galatasaray, farklı bir strateji uyguladı ve ejderlere öncelik vererek alt koridorla birlikte ormanı ele geçirmeyi başardı. Oldukça agresif ve keskin bir oyun karakteri ortaya koyan Galatasaray, rakibini ilk oyunda mağlup ederek finalde 1-0 öne geçerek avantaj sağladı.

İlk maçta rakibine üst koridoru bırakarak şaşırtan Galatasaray, ikinci maçta doğrudan üst koridoru ele geçirmeye yönelik başladı. Nasr biraz daha dirençli bir oyun ortaya koymak istese de, Galatasaray'ın agresif oyunu devam etti. Gnar-Ornn eşleşmesinden dolayı açılan farka bir de Mojito'nun alamet alarak üst koridora destek vermesiyle iki takım arasında vadide devasa bir fark oluştu ve Bolulu önderliğinde başlayan ilk takım savaşında Galatasaray sezon içerisinde defalarca izlediğimiz klasik zaferlerinden birisine daha imza atarak skoru 2-0'a getirdi.

Galatasaray adına kulüp tarihinin en önemli maçı olan, serinin son maçında ise Nasr finali kaybetmenin getirdiği düşünceyle birlikte agresifliği arttırdı. Alt koridoru ele geçiren ve bir de savaş başlatmayı deneyen Nasr, bu bölümde bir kez daha Mojito'nun üstünlüğü karşısında çaresiz kaldı. Oyunun bir bölümüne önde başlayan Nasr, ilerleyen süreçte Galatasaray'ın sert oyununu geçemedi ve Giyuu'nun da ışınlarını boş yere kullanması sonrasında iki koridorun üstünlüğünü tamamen Galatasaray'a verdi. Oyunun son bölümünde Alive üst koridorda dörtte dört yaparken, adeta şampiyonluğun geldiğini müjdeledi. Maç ilerledikçe Galatasaray takımı oyun içerisinde rakibine karşı aldığı üstünlüklerin de etkisiyle birlikte bir kez daha takımın en değerli isimlerinden Bolulu önderliğinde son kulenin yıkımı başladı ve Galatasaray tarihinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. 

NEREDEN NEREYE? KÜME DÜŞTÜ, KAPANDI, YARI FİNALLER..
2017 yılında kurulan ve ilk sezonunda beklentilerin çok altında kalarak mevsimi sonuncu sırada tamamlayarak küme düşen Galatasaray E-Spor takımı, bir sonraki sezon üst lige yükselme başarısını da gösteremedi ve 2018 yılı sonunda League of Legends takımının kapatılarak diğer E-Spor oyunlarında yola devam etme kararı verildi. 

2019 yılında yeniden Şampiyonluk Ligi'ne dönen Galatasaray E-Spor takımı, normal sezon olarak adlandırılan kış mevsimini 5.sırada tamamlarken, play-off yarı finalinde 1907 Fenerbahçe'ye elenmişti. Yaz mevsiminde de normal sezonu 3. sırada tamamlayan Vadinin Aslanları, play-off yarı finalinde bu sefer SuperMassive'e kaybederek sezonu noktaladı. 

2020 yılında turnuvanın yönetimi Riot Games tarafından yapılan incelemede kulübün oyuncularının maaşının ödenmediği ortaya çıktı ve 1 yıllık men cezası verildi. 2020 yılında Şampiyonluk Ligi'nin yaz mevsiminde mücadele eden Galatasaray, çıktğı 18 maçta 8 galibiyet - 10 mağlubiyet alarak sezonu 8.sırada tamamladı ve play-off potasından uzak kaldı.

2021 ŞL Kış Mevsimi öncesinde iddialı bir kadro ile giriş yapan Galatasaray, sezonu 4. sırada tamamlayarak play-offlara katıldı. Play-off etabının yarı finallerinde İstanbul Wildcats ile kıran kırana geçen seride 3-2 kaybederek sezonu noktaladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0