BSL | İki uzatmanın galibi Darüşşafaka..

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun ikinci haftasında Galatasaray NEF evinde Darüşşafaka'yı ağırladı. Baştan sona müthiş bir çekişmeye sahne olan karşılaşma iki kez uzatmaya giderken, konuk ekip ikinci uzatmanın başında yakaladığı 7-0'lık serinin avantajıyla sahadan 107-101 galip ayrıldı. 

Koronavirüs salgını sonrasında uzun bir aradan sonra evinde taraftarının önüne çıkan Galatasaray NEF, karşılaşmaya Melo Trimble, Dee Bost, Göksenin Köksal, Kerry Blackshear ve David Kravish beşiyle başladı. Maça istediği ritmle başlayamayan takımımız, ilk çeyreği 13-20 geride kapattı. İkinci çeyrekte asıl kimliğini sahaya yansıtan Yenilmez Armada, hücumda ve savunmada etkinliğini artırdı. Dee Bost’un agresif oyunuyla ateşlediği Galatasaray NEF, bu çeyrekte rakip potaya 33 sayı gönderdi ve soyunma odasına 46-36 üstünlükle gitti.  Üçüncü çeyrek başa baş bir mücadeleyle geçerken Darüşşafaka’nın çift hanelerden erittiği farkı Blackshear ve Melo’nun gayretleriyle daha da kapanmasına izin vermedik. Blackshear bu çeyrekte 8 sayı kaydetti. Dee Bost çeyrek sonunda bir sakatlık yaşayarak bençe geldi. Son çeyreğe 65-58 önde gittik. Son çeyrekte 2’ye inen farkı Sadık Emir Kabaca’nın üçlüğüyle 5’e çıkardık. Son bölümde farkı eriten Darüşşafaka maçı 79-79 uzatmaya götürdü. Uzatma dakikalarında özellikle dış atışlarda etkili olan takımımız Blackshear ve Sadık’ın üçlük performanslarıyla fark yarattı. Sinan Güler’in bir saniye kala turnikesiyle skor 91-91’e geldi ve ikinci uzatmaya gidildi. Darüşşafaka ikinci uzatmada üstün gelerek maçı 107-101 kazandı.

Sadık Emir Kabaca 23 sayı ve 4 ribaunt, K.D Blackshear 23 sayı 8 ribauntla öne çıkan isimler oldu. Dee Bost 20 sayı, 6 ribaunt ve 6 asistlik performans ortaya koydu. Akoon-Purcell ise 13 sayılık katkı verdi.




Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0