ELW | Landes karşısında rahat galibiyet..

Euroleague Women'da normal sezonda mücadele eden Galatasaray kadın basketbol takımı, grubunun dördüncü maçında Fransız ekibi Landes'i evinde ağırladı. Baştan sona rakibi karşısında oyunu domine eden Sarayın Sultanları sahadan 83-64'lük üstünlükle ayrılarak, gruptaki ikinci galibiyetini elde etti. 

Galatasaray kadın basketbol takımı Riquna Williams, Pelin Derya Bilgiç, Melis Gülcan, Anete Steinberga ve Tina Krasnik beşiyle mücadeleye başladı. Düşük tempoda başlayan ve ilk bir buçuk dakikası sayısız geçen ilk çeyrekte Tina, Riquna ve Anete’nin sayılarıyla yarı dilimlik bölümü 12-4 önde geçtik. Rakibi çeyrek boyunca tek hanelerde tutmayı başaran takımımız Riquna’nın etkili oyunuyla farkı çift hanelere çıkardı ve son bir dakikalık bölüme 19-8 önde girdi. Melis’in orta mesafe sayısı çeyreğin de son sayısı oldu ve ilk periyodu 21-8 önde tamamladık. İkinci çeyrekte sert savunmayla başlayan takımımız Merve Aydın’ın orta mesafe sayısıyla başlangıç yaptı. Sahada olan tüm oyunculardan skor katkısı alan Galatasarayımız, 6:33’de Anete’nin üçlüğüyle farkı 20’li hanelere çıkardı: 33-12. Rakibin hücumlardan üst üste eli boş dönmesi ve yüksek skor gücümüzle fark açılmaya devam etti. Anete Steinberga’nın mükemmel skor katkısıyla fark 2:11’de 25’e çıktı: 41-16. Açılan farkla birlikte Basket Landes oyun disiplininden iyice koptu. Soyunma odasına 46-19 önde gittik. 

Farkın verdiği rahatlıkla rakip takım ikinci yarıya daha efektif başladı. Rakibin 7-0’lık serisine Tina, Anete ve Riquna ile karşılık vererek 20’li farkları koruduk. Son bölümde Melis Gülcan sayıları ve enerjisiyle ön plana çıkarken son periyoda Tina’nın son saniye basketiyle 63-44 önde gittik. Son çeyrekte Tina ve Riquna’nın sayı gücüne Merve Aydın da bençten katkı verince fark tekrar 20 üstüne çıktı. Rakibin basit hatalarını affetmeyen takımımızda kaptan Pelin 7:01’de üçlüğü göndererek rakibe mola aldırdı: 74-49. Kalan bölümde disiplinden koplayan takımımız maçı 83-64 kazandı. 

Maç kadrosunda yer alan 12 oyuncumuzun da süre bulduğu karşılaşmada 21 sayı - 8 ribaundluk performansıyla Anete Steinberga öne çıktı. Riquna Williams ve Tina Krajisnik hücumda 14 sayı üretirken, çift hanelere çıkan bir başka oyuncumuz da 11 sayı üreten Melis Gülcan oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0