Fatih Terim: Kazanırsak, gruptan çıkarız..

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunun 3.maçında Lokomotiv Moskova ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, karşılaşma öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Moskova'da zorlu bir mücadelenin kendilerini beklediklerini belirten deneyimli teknik adam, forvette hangi oyuncusunun oynayacağına karar verdiğini ancak açıklamayacağını ifade etti.

Sorulan sorulardan anlıyoruz ki buradaki arkadaşlar bizi iyi tanıyor. Oyunumuzda muhakkak ki birkaç dokunuş olacaktır ancak kimse büyük bir değişim beklemesin. Oynamak istediğimiz bir oyun var. Bunun üstünde ısrarla devam ediyoruz. Lokomotiv iyi bir takım, iyi oyuncuları var. Onlara yabancı değiliz. Şampiyonlar Ligi'nde zaman zaman beraber oluyoruz. Stadın ilk açılışında da biz vardık. Biz yeniyoruz, onlar yeniyor. Yarın da iyi bir takım olacağını göreceksiniz. 4 puanla biz öndeyiz. Herkesin iddialı olduğu bir sıralama var. Henüz 3. maçı oynayacağız. Kaybetmememiz halinde, ki kazanırsak çok büyük bir avantaj elde ederiz, Lokomotiv'in iddiası bir hayli geriye düşebilir. Kaybedersek, Lokomotiv de devreye girer, grup karışır. 

Maç saati de enteresan, neden 22.00'de oynuyoruz? Spartak bugün 17.30'da oynuyor. Yarın da erken oynanabilir ama geç oynatılıyor. TFF'ye bazen serzenişte bulunuyoruz ama UEFA'ya da buradan söylemeliyiz. UEFA'nın mantığını anlamış değilim. Bu tip yerlerde erken oynamak daha doğru olmaz mı?

Forvette kimin oynayacağına çoktan karar verdim ama isim vermeyeceğim. Her oyuncuya ihtiyacımız var. Üst üste maçlar oynuyoruz, kolay değil. Bütün arkadaşlarımızı kullanmaya çalışıyoruz. 17 maç oynamışız. Geçmişteki takım sayısının yarı devresini oynamışız. Kolay değil, her oyuncuya ihtiyacımız var. Hiç kimseyi kaybetme niyetinde değiliz. Muhakkak ki kararımı verdim forvet için, çoktan karar verdim. Fazla eksiğimiz yok, Arda ve Sacha eksiğimiz var. 17 maçta herhangi bir yumuşak doku sakatlığı yaşamamak, ağır bir sakatlık yaşamamak da atletik performans ekibimize, doktor Yener İnce'ye teşekkür etmemizi gerektiriyor. 3 günde bir maçlar, seyahatler, yüksek rakımlı yerler, kar yağışı başladı az önce... Forvetlerimizi kazanmak çok kolay olmadı. Böyle devam etmeliler. Henüz istediğimiz kıvamda değiller. Onlar her dakika gol atabilen oyuncular. Onlara o kadar güveniyorum ki ben, daha iyi olmalarını bekliyorum. Mustafa da gol ve goller atıyor. Attıkça da ocak ayındaki düşüncemiz zaten o zaman net ortaya çıkar. Daha zamanımız var. O niyetle bir Mustafa'yı izledik, izlettik, aldık. Mümkün mertebe hepsine şans vermeye çalışıyorum. Bir oyun anlayışı içinde hepsine şans veremiyoruz bazen. Herhangi bir moral bozukluğu yaşamadan konsantre olmaları hoşuma gidiyor. İyi gidiyor Mustafa, memnunum.


FCN Blog'un kendisine has konsepti Eski Açık yeni bölümüyle, 50. yayınıyla yayında! Terim'in öğrencileri Konyaspor karşısında kötü bir oyun ortaya koymasına rağmen sahadan 3 puanla ayrılmasını bilirken, UEFA Avrupa Ligi'nde de sezonun kader maçlarını Lokomotiv Moskova ile oynayacak! 

Yayının tamamı için..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0