Gençlik aşısı fark yarattı!



Bu sezon kadrosunu gençleştiren Galatasaray, transfer döneminde yaptıklarının karşılığını saa içerisinde almaya başladı. Son dönemde oldukça durağan bir oyun oynayan Fatih Terim'in takımı, yeni sezonda bambaşka bir kimliğe büründü. Son dönemde bir çok maçta 110km üzerine çıkmayı başaran Galatasaraylı oyuncuların, kazanma hırsı da dikkatleri çeken önemli bir ayrıntı oldu. 

Sabah'ın haberine göre; iki sene önce Şampiyonlar Ligi'ndeki koşu mesafeleri sıralamasında 32 takımın en kötüsü olan Galatasaray yaz transfer döneminde 25 yaş altı oyunculara yönelerek bu sorunu çözdü. Avrupa Ligi'ndeki Lazio maçında 118 km koşan sarı-kırmızılılar, Marsilya deplasmanında takım halinde 116 km kat etti. Fransa dönüşünde tek idmanla Rize'nin yolunu tutan Galatasaray, uzatmalarla 104 dakikayı bulan zorlu maçı son saniyeye kadar mücadele ederek kazanmasını bildi. Fatih Terim ve yardımcılarını, galibiyet golünün hikâyesi de mutlu etti.

Yoğun yağış altında oynanılan ve iyice ağırlaşan Rize zemininde Dabo'dan topu Galatasaray ceza sahası civarında savunmaya yardıma gelen Halil Dervişoğlu kaptı ve Mbaye Diagne yaklaşık 50 metrelik depar atarak topu sürdü. İki rakibini ekarte eden Senegalli oyuncu, çizgi üzerinden altı pasa doğru koşu yapan Morutan'a gol pasını verirken, sol bek Ömer Bayram da ceza sahası içindeydi. Kerem kontratağa katılmıştı ve stoper Nelsson da hücuma desteğe rakip ceza sahasına yaklaşmıştı. Galatasaray'ın 10 kişi kalmasına rağmen beraberlikle yetinmemesi ve son atakta 5 kişiyle hücum etmesi, transferde gençlerde boşuna ısrar edilmediğini gösterdi.

BU SEZON PES ETMİYOR
Geçen sezon 40 haftalık lig maratonunda Galatasaray, yenik duruma düştüğü 5 maçta geri dönebilirken, Göztepe ve Yeni Malatya'yı yenip Sivas, Karagümrük ve Trabzon'la berabere kalmıştı. Geçen sezon 9 puanı geriden gelerek kazanan sarı-kırmızılı takım bu sezon 8 haftada bu istatistiğe ulaştı. Hatay ve Göztepe'den sonra Çaykur Rize karşısında skoru lehine çeviren Aslan, 9 puanı hanesine yazdırdı. Geçen sezon uzatmada yediği gollerle Alanya, Karagümrük ve Rize'ye yenilen Galatasaray, bu sezon ise 2. haftada Hatayspor'u Luyindama'nın bitime 2 dakika kala attığı golle yıkmıştı. Rize'deki galibiyet ise uzatmanın son atağında geldi.

Galatasaray'ın Çaykur Rizespor galibiyeti, Ali Palabıyık'ın skandal yönetimi ve daha fazlası Eski Açık'ın yeni bölümünde konuşuldu. İzlemeyi unutmayın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0