KBL | Baştan sona rahat galibiyet!

Hafta içerisinde Euroleague'de ilk galibiyetini alan Galatasaray kadın basketbol takımı, mücadele ettiği Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin ikinci haftasında Çankaya Belediyesi'ni evinde ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Sarayın Sultanları sahadan 66-54'lük galibiyetle ayrılarak ligde ikide iki yaptı. 

Galatasaray kadın basketbol takımı mücadeleye Riquna Williams, Pelin Derya Bilgiç, Chelsea Dungee, Anete Steinberga ve Gizem Başaran beşiyle başladı. Maça mükemmel bir başlangıç yapan takımımız 7-0’lık serinin ardından, skoru 15-2’ye getirdi. Williams ve Melis Gülcan’ın sayılarıyla farkı kısa sürede çift hanelere çıkaran takımımız, ilk çeyreği 21-10 önde kapadı. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci çeyrekte takımımız 7-6 sayı üstünlüğü sağladığı periyot ortası bölümde molaya gidildi. Moladan Gizem’in orta mesafe sayısıyla dönen takımımız 32-16’lık üstünlük yakaladı. Ardından Çankaya Üniversitesi’nden 6-0’lık seri geldi. Hücum anlamında kısa süren sessizliği Eda Şahin’in turnikesi bozdu: 37-23. 24 saniye kala Williams-Tina iş birliğiyle bulduğumuz sayıyla rakibe mola aldırdık: 40-27. La Tanya White ve Pelin Bilgiç’in karşılıklı sayılarıyla ilk yarıyı 42-29 önde tamamladık. 

Üçüncü çeyreğe daha enerjik başlayan takım Galatasarayımız oldu. Anete ve Chelsea’nin sayılarına Williams da katkı yapınca üst üste başarılı hücumlar sonunda çeyrek ortasında farkı 20’li hanelere çıkardık: 56-36. Tuğçe Murat’ın üst üste sayılarıyla farkı eritmeye çalışan Başkent ekibine Melis’in son saniye basketiyle cevap verdik ve son çeyreğe 60-42 önde girdik. Son çeyrekte lehimize açılan fark, sebebiyle tempo iyice düştü. Mısra Albayrak ve Miray Balotu gibi genç oyuncularımızın süre aldığı bu çeyreği 6-12 skorla kapatarak mücadeleyi 66-54 kazandık. 

Karşılaşmada üç basketbolcumuz çift haneli sayılara ulaştı. Riquna Williams 18 sayı ve 7 ribauntluk performansıyla skor liderimiz oldu. Chelsea Dungee 10 sayı, 4 ribaunt, 5 top çalma; Melis Gülcan ise 10 sayı ve 4 ribauntla maçı tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0