Efe Güven: Oyun tarzımız değişiyor..

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 2.hafta karşılaşmasında Çankaya Üniversitesi'ni evinde mağlup eden Galatasaray kadın basketbol takımında baş antrenör Efe Güven karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Yeni transferlerimizden Chelsea'nin adaptasyon sürecinde olduğunu ve sakatlıktan dönen Eda Şahin'den maksimum verim almak istediklerini dile getiren Güven'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Üç maçtır üst üste kazanıyoruz. Eksik oyuncularımızın tamamlanması ile birlikte oyun tarzının da değiştiğini söyleyebilirim. Haftada üç maç oynadığımız için rotasyon yapmamız gerekiyordu. Çünkü çok yüklendiğimiz oyuncularımız vardı. Bu sebepten ötürü bütün oyuncularımıza şans verebildiğimiz için ve bunun üzerine de kazandığımız için çok mutluyum. Çok fazla rotasyon yaptığımız için zaman zaman ritim kayıpları oldu; ancak haftada üç maç oynadığımız için, bu rotasyonları yapmamız gerekiyor. Bütün oyuncularımızdan katkı aldığımız için çok mutluyum. Şimdi hafta içi oyuncağımız EuroLeague maçımız var. Ona hazırlanacağız.

Biz çok şanslıyız açıkçası. Baktığınız zaman kadromuzun yarısı altyapı oyuncularımızdan oluşuyor ve Türkiye'de bunu uygulayan bir-iki kulüpten biriyiz. Bakıldığı zaman büyük kulüp olarak bunu sahaya yansıtan da tek kulübüz. Kaç sezondur Türklere en fazla süreyi veren ve en fazla katkıyı alan takımız. Bunula beraber maçları da kazanarak başarı elde etmemiz gerekiyor. Bunun bilincindeyiz. Chelsea’nin için ilk deniz aşırı tecrübesi. O yüzden adaptasyon problemi yaşıyordu. Riquna’nın gelmesiyle birlikte belki adaptasyon sürecini birazcık daha çabuk aşabilir. Çünkü yanında bir Amerikalı oyuncu da ona yardımcı olacak. Eda’nın da uzun bir aradan sonra ilk sezonu. Ondan da beklentilerimiz var. Onları da yıpratıp zarar vermeden oynatmaya çalışacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0