Teşekkürler Türk Telekom!



2010 yılında açılışı yapılan ve 11 yıl boyunca Türk Telekom Stadı adını taşıyan Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin içerisinde yer alan futbol stadyumunun isim sponsoru değişiyor. Nice zaferlerin ve unutulmaz anların yaşandığı Türk Telekom Stadı ayrıca Galatasaray'ın bu süre zarfı içerisinde elde ettiği 5 lig şampiyonluğunun kutlamasına da ev sahipliği yaptı. 

2010 yılında dönemin başkanı Adnan Polat ve ekibi tarafından Galatasaray ile Türk Telekom arasında yapılan anlaşma hiç kuşkusuz Türk futbol tarihinin en büyük anlaşmaları arasındaki yerini aldı. 10 yıl için isim ve forma sponsorluğu dahil olmak üzere toplamda 150 milyon USD değerinde gerçekleştirilen anlaşma, geçtiğimiz sezon dönemin başkanı Mustafa Cengiz ve yönetimi tarafından da bir yıllığına 30 milyon TL karşılığında uzatılmıştı. 2021 yılının Haziran ayında yapılan seçimlerde başkanlığa seçilen Burak Elmas'ın en büyük seçim vaatleri arasında yer alan stadın isim hakkı sponsorluğu için uzun bir süredir de çalışmalar yürütülüyordu. Galatasaray yeni stad sponsorunu önümüzdeki günlerde açıklayacak ve bu anlaşmadan da yaklaşık 100 milyon Euro gelir elde edilmesi bekleniyor. 

11 YILDA 14 KUPA ŞAMPİYONLUĞU
Türk Telekom ve Galatasaray arasında 2010’da yürürlüğe giren ve 10 yıllığına imzalanan, ardından bir yıl daha uzatılan ‘Türkiye’nin ilk stadyum isim hakkı anlaşması’ özelliği taşıyan pazarlama, reklam ve tanıtım haklarını kapsayan sözleşme sona ererken, bir çok tarihi başarıya da ev sahipliği yaptı. 

Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu’nda geride bıraktığı 11 yılda, ligde 5 şampiyonluk elde ederken dördüncü yıldızı da yakasına takmayı başardı. Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu’nda geçirdiği dönem içinde 2011-2012, 2012-2013, 2014-2015, 2017-2018, 2018-2019 sezonlarında şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı. Süper Lig'de hali hazırda tek 4 yıldızlı kulüp olan Galatasaray, lig şampiyonluklarının yanı sıra 5 kez TFF Süper Kupa ve 4 kez de Türkiye Kupası olmak üzere toplamda 14 kupa kazandı. 

UNUTULMAZLAR ARASINA ADINI YAZDIRDI
Türk Telekom Stadyumu, açılışının yapıldığı 2011 yılından itibaren Galatasaray ve coşkulu Galatasaray taraftarı için ilklerin ve unutulmaz anların yaşandığı bir mekân oldu. Türk Telekom Stadyumu’nun açıldığı yıl taraftarların yaptığı tezahürat, 131.76 dB ses seviyesine ulaşarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi ve bu rekor hâlâ kırılamadı. Türkiye’de ilk kez 3 boyutlu naklen maç yayını da Türk Telekom Stadyumu’nda yapıldı. 

Ayrıca yine Türk Telekom Stadı'nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmada 51.663 seyirci tribündeki yerini alırken, bu aynı zamanda Süper Lig'de bir maçta en fazla taraftarın yer aldığı karşılaşma olarak kayıtlara geçti. Galatasaray, 2012-2013 sezonu başında kombine kart satışında Türkiye rekoru kırdı. Söz konusu sezonda 52 bin kapasiteli stadı Türk Telekom'da oynayacağı maçlar için yaklaşık 42 bin kombine kart satışı yapan sarı-kırmızılı kulüp, bu anlamda Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi.

Türk Telekom Stadyumu, Galatasaray’ın dünya devi futbol takımları karşısında gösterdiği başarılarla da hafızalara kazındı. 2012-13 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Galatasaray, bir sonraki sezonda da gruptan çıkma başarısı göstermişti. Şampiyonlar Ligi'nde oynanılan ve Türk Telekom Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı Galatasaray - Juventus, Galatasaray - Real Madrid ve Galatasaray-Manchester United karşılaşmaları ise Avrupa'nın 1 numaralı kupasında unutulmaz zaferler arasında yerini aldı.

Galatasaray'ın Çaykur Rizespor galibiyeti, Ali Palabıyık'ın skandal yönetimi ve daha fazlası Eski Açık'ın yeni bölümünde konuşuldu. İzlemeyi unutmayın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0