UEL | Altın değerinde 3 puan!

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunun 3. maçında Galatasaray deplasmanda Lokomotiv Moskova ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona kontrollü bir oyun ortaya koyan Fatih Terim'in öğrencileri, mücadelenin 82. dakikasında Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle sahadan 1-0 galip ayrılarak, liderliğini perçinledi! 

Hafta sonu evinde aldığı Konyaspor galibiyetinin ardından Moskova deplasmanına moralli gelen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim hücum hattında dikkat çeken bir şekilde rotasyona gitti. Deneyimli teknik adam Rusya'daki zorlu mücadelede Fernando Muslera'nın önünde savunma kurgusunu Yedlin, Marcao, Nelsson, Van Aanholt dörtlüsünden kurarken orta saha rotasyonunu da Berkan, Taylan, Cicaldau üçlüsüyle oluşturdu. Kanat rotasyonunda Babel ve Barış Alper'e şans veren Terim, önde tek forvet olarak son haftaların formda ismi Mostafa Mohamed'i görevlendirdi. Maç öncesinde özellikle kanat rotasyonundaki tercihleriyle tartışılan Terim, kompakt oyun kurgusu ve takım savunmasının daha katı olmasını tercih ederek rakibi karşısında oyunu kontrol etmeyi tercih etti. Mücadelenin ilk dakikaları iki takım adına oldukça ortada bir şekilde geçerken, fiziksel mücadelenin ve temasın yüksek olduğu dakikalarda ev sahibi ekip oyunu faullerle durdurmayı tercih etti. Avusturyalı hakemin de buna müsade etmesiyle birlikte Rus ekibi gelişme ihtimali olan her atağı faullerle durdurarak takımımıza pek fazla fırsat yaratma şansı vermedi. Karşılaşmada ilk 30 dakikalık bölümde Lokomotiv Moskova takımı 12 faul yaparken, bu aynı zamanda 2.5 dakikada bir faul düdüğü çaldığı anlamına geliyordu. Galatasaray'da zaman zaman bireysel hatalar sonrasında Moskovalı oyuncular ceza sahası ve çevresinde pozisyona girmeye çalışsa da, Berkan - Nelsson - Marco üçlüsünün savunmadaki sertliği rakiplerine de fırsat tanımadı. İlk 45 dakikalık bölümde iki takım adına da ciddi bir pozisyon olmazken, Galatasaray mücadelenin ilk yarısını isabetli şut atamadan tamamladı. 

Galatasaray mücadelenin ilk yarısını %48 topla oynama oranıyla tamamlarken, rakip kaleye yaptığı 3 şut denemesinde de isabet bulamadı. Fatih Terim'in öğrencileri rakibi karşısında 9 orta denerken bunların sadece 1 tanesinde isabet buldu. Takımımız ayrıca %79 pas isabetiyle toplamda 149 başarılı pas yaptı.

Mücadelenin ikinci yarısında Galatasaray'da herhangi bir değişiklik olmazken, karşılaşmanın 19. dakikasında yaşanan sistemsel arıza sonrasında ikinci yarıda VAR sisteminin çalışmayacağı iki takıma da tebliğ edildi. Karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi ekip baskılı başlamak istese de, Galatasaray'ın kontrollü oyunu rakibine pek fazla fırsat vermedi. Savunmada rakibine net bir şans vermeyen Terim'in öğrencileri, dakikalar 53 ve 54'ü gösterdiğinde kullandığı 2 köşe vuruşunda gole çok yaklaşırken Lokomotiv Moskova kalecisi Guilherme'yi geçemedi. Moskova karşısında 60-75. dakikalar arasında oyunu adeta öldüren takımımız, orta sahadaki sertlikten bir adım geri atmazken, savunmada da rakibine pek fazla şans tanımadı ve Marcao - Nelsson ikilisiyle rakip hücumlarında topu uzaklaştıran taraf olmayı başardı. Mücadelede son 15 dakikalık bölümde Mbaye Diagne ve Olimpiu Morutan oyuna dahil olurken, bu dakikaya kadar oyunu kendi yarı alanında kabullenen Galatasaray bu bölümden sonra oyunu üçüncü bölgeye yıkmaya başladı. Morutan'ın hücumda inisiyatif almasıyla birlikte rakip yarı alanda tehlikeli ataklar başlatan takımımız Diagne'nin de duvar olmasıyla birlikte rakip ceza alana daha fazla girmeye başladı. Dakikalar 80'i gösterdiğinde Kerem altı pasta vurduğu şutunda direği az farkla sıyırırken, sadece 2 dakika sonra takımımızı öne geçiren golü kaydedeceğinden habersizdi. Orta sahada rakibe yapılan pres sonrasında kazanılan topta bekletmeden nefis bir pas veren Morutan, takım arkadaşı Kerem'i kaleciyle karşı karşıya bıraktı ve bugün 23. doğum gününü kutlayan Kerem'in plasesinde top ağlarla buluştu. Golün ardından Moskova ekibi baskı kurmak isterken savunmada açıklar vermeye devam etti ancak takımımız bulduğu şansları değerlendiremedi. Dakikalar 88'i gösterdiğinde savunmada yaşanan pas hatası sonrasında Diagne topu kontrol etti ve ceza sahasına hareketlenen Kerem'in önüne topu bıraktı. Genç oyuncunun çaprazdan şutunda kaleci Guilherme topu kornere çeldi. Mücadelenin ilk uzatma dakikalarında Ömer'in soldan ortasında Diagne'den önce topa kafasını uzatan Pablo, ters vuruşla az daha topu kendi kalesine gönderecekti ancak Brezilyalı oyuncunun şansı yanındaydı ve top kornere gitti. Bu dakikadan sonra oyunu öldüren ve zaman geçiren takımımız Moskova'dan altın değerinde 3 puanla ayrılarak UEFA Avrupa Ligi'nde liderliğini perçinledi. 

Galatasaray maç genelinde %44 topla oynama oranına sahip olurken, 5'i isabetli olmak üzere rakip kaleye toplamda 12 şut attı. Fatih Terim'in öğrencileri ayrıca 90 dakika boyunca %73 pas isabetiyle 239 başarılı pas yaptı. Takımımız ayrıca 14 orta denemesinde 4 isabet bularak maçı tamamladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0