Fatih Terim: İlk maçtan daha zor olacak..

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunun dördüncü maçında Lokomotiv Moskova'yı evinde ağırlayacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim karşılaşma öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gruptan lider çıkmayı hedeflediklerini belirten deneyimli teknik adam, Moskova karşısında kolay bir maç olmayacağını dile getirdi. 

LİDER ÇIKMAK İSTİYORUZ
Geçenlerde de buna benzer bir şey söyledim. Muhakkak ki hayaller olmadan hiçbir şey olmaz; ama bu gruptan çıkarsak bizim de söyleyeceğimiz çok şey olacaktır demiştim. Şu ana kadar iyi gidiyoruz. Eğer bu gruptan çıkarsak bir çok şeyi hep beraber hayal edebiliriz. Niye olmasın? Biz de her geçen gün daha iyi olacağımıza inanıyoruz. Öncelikle hakikaten çok zorlu bir grupta yarışıyoruz. Lokomotiv Moskova, Lazio, Marsilya.. Neredeyse bir Şampiyonlar Ligi grubu çektik diye ısrarla diyorum. Buradan çıktığımız zaman yapacağımız tahlilde direkt olarak son 16'ya gideceğiz. Bu gruptan sonraki çıkacak olan rakibimiz aşağı yukarı burada karşılaştığımız takımların ayarında olacaktır. Daha aşağı olmayacak. O yüzden her şey olabilir. Bu gruptan birinci çıkmamız için Lokomotiv maçı bizim için çok stratejik bir önem taşıyor. Bizden sonra Lazio - Marsilya maçı var. Eğer kazanırsak 10 puan yapıyoruz. Buradan çıkacak sonucun da önemi var. Hangisi sonuç çıkarsa çıksın, yenmemiz halinde bize bir avantaj olacağı kesin.. Grup liderinin direkt çıkacağı, grup ikincisinin Şampiyonlar Ligi’nden gelen rakiplerle oynayacağını düşünecek olursak grup birincisinin avantajı çok açık.

KOLAY MAÇ OLMAYACAK
Özellikle teknik direktörleri Marcus Gisdel geldikten sonra Lokomotiv Moskova yukarıya doğru gözle görülür bir ivme kazandı. Son dört maçlarında sadece bize yenildiler. İki galibiyet, bir beraberlikle üç maçta yedi puan yaptılar. İyi yere doğru gittikleri görülüyor. Marcus Gisdel güzel göreve geldikten sonra sadece bir kez yenildiler. Bu maçın kolay geçeceğini kimse beklemesin. Biz de beklemiyoruz. Bir puanları var ama matematiksel olarak şansları devam ediyor. Rusya’da oynadığımız maç planladığımız şekilde gitti. Belki de o gecenin en güzel golünü attık.  Lokomotiv takımı bireysel olarak yetenekli oyunculara sahip. Kerk, Zhemaletdinov, Beka Beka ve Smolov gibi önemli ve yetenekli oyunculara sahipler. Özellikle baskıyı seven, topun kendinde kalmasını isteyen, pasa dayalı oyun oynayan bir ekip. Nerede zayıf nerede güçlü yanları var. İyi tespit ettiğimizi düşünüyorum. Şimdi zaten teorik, taktik dersinden geliyoruz. Bu maçın ilk maça göre daha zor geçeceğini tahmin ediyorum. Biz de buna göre çalışmalarımızı yaptık. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0