ELW | Girona'da önemli galibiyet!

Euroleague Women'da grup aşamasında mücadele eden Galatasaray kadın basketbol takımı, normal sezonun 5.maçında deplasmanda İspanyol ekibi Spar Girona ile karşılaştı. Mücadelenin ilk çeyreğinde farkı çift hanelere çıkartan ve maç boyunca kontrolü elinde tutan Sarayın Sultanları rakibi karşısında sahadan 69-55'lik skorla galip ayrılarak, galibiyet serisini 3 maça taşıdı. 

Galatasaray kadın basketbol takımı mücadeleye Pelin Bilgiç, Riquna Williams, Melis Gülcan, Anete Steinberga ve Tina Krajisnik beşiyle başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan ilk çeyrekte son üç dakika kala vitesi artıran takımımız Anete’nin de skora katkı vermeye başlamasıyla son bölümde çift haneli farkı yakaladı. Tina, Riquna ve Pelin üçlüsünün toplam 22 sayı ürettiği çeyreği 27-17 önde tamamladık. Skor 39-23 iken 4 dakika kala alınan moladan sayıyla dönen Girona’ya Riquna Williams üçlüğüyle yanıt verdi.  Faul hakkımızı erken doldururken rakip takım çizgiden bulduğu sayılarla 9-3 lük seri yakaladı ve farkı 10’a indirdi: 42-32. Bu sefer biz molaya gittik. Bu sefer moladan biz sayılarla döndük. 5-0’lık seriyle çift haneli farkı koruyarak soyunma odasına 47-32 önde gittik. 

Düşük tempoda başlayan üçüncü çeyreğe ev sahibi takım enerjik başlayıp farkı eritme çabasına girdi. Temponun iyice düştüğü bu periyodun sonuna doğru skoru dengelesek de rakip 6 sayı yaklaştı. Periyodu 57-48 önde tamamladık. Savunmaların sertleştiği ve ritmin iyice düştüğü son çeyrekte ise skor avantajımızdan faydalandık. 10-7’lik skorla sonuçlanan son periyodun ardından maçı 69-55 kazanarak galibiyet serimizi uzattık.

Kaptan Pelin Bilgiç 17 sayı, 8 ribaunt; Tina Krajisnik 17 sayı 7 ribaunt ve Riquna Williams 17 sayı ve 8 ribauntluk performansıyla galibiyete öncülük etti. Anete Steinberga ise 13 sayı ve 8 ribauntluk performansıyla önemli katkı verdi.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0