Fatih Terim: Küçük detaylar sonucu belirledi..

UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında Lokomotiv Moskova'yı evinde ağırlayan ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrılan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam takım olarak iyi bir oyun ortaya koyduklarını ancak puan kaybını hiç hak etmediklerini belirtirken, grubu lider olarak bitirmek istediklerini dile getirdi. 

Maça baktığımda hiçbir şekilde berabere kalacağımız ya da kaybedeceğimiz aklıma gelmedi. Futbolcularım bunu hak etmediler. Çok gol kaçırdık, ilk yarı pozisyon vermedik.  İkinci yarı birkaç dakika geriye yaslanma oldu. Bu bizi biraz üzdü belki; ancak bir pozisyon vermedik. Çok kolay, kötü bir gol yedik. Alex’in bacağının arasından geçiyor, Yedlin bir kumar oynayarak tercihini içeriye doğru yapıyor. O kumarı kaybediyor. Halbuki normal yerinde durması gerekirdi. Silsile bir hata ile gol yiyip berabere kaldık. Ondan sonra gösterilen reaksiyon, oyun temposu.. 8 tane şutumuz, 10 tane pozisyonumuz var. Maalesef tercihlerimiz, son paslarımız, çok küçük detaylar bizi golle buluşturmadı. Olsa çok kolaylamıştık işi. Herhalde hep zorları seviyoruz. Bu arada da 8 maçta Avrupa’da mağlup olmuyoruz. Oyunun defans tarafını iyi yapıyorken ilk golümüzü yedik. Hiç niyetimiz yoktu açıkçası. Özellikle geçiş hücumlarında cezalandırmak için çok önemli fırsatlar geldi; ama cezalandıramadık. Ortaya konan futbol, arzu, istek, mücadele ve o formayı terletmek ve maç temposu çok iyiydi. Ona üzüldüm. Şimdi akşamki maçı da seyredeceğiz ve önümüzdeki Marsilya maçına bakacağız.

En büyük isteğimiz sonuna kadar lider gitmek. Bu seviyelerde maçın kolay geçmeyeceğini dün de söylemiştik. İçeride yediğimiz golü seyrettim ancak bu kadar uğraşırsak golü yiyebiliriz. Çok kolay pozisyonlarda gol atamadık. Herhalde seyredenlere güzel bir maç seyrettirdik. Zevk almışlardır. Farklı şekilde kazanmayı yakında öğreneceğiz. Bazen böyle istenmeyen durumlar sizi bir sonraki maça daha iyi hazırlar, size yaşadığınız tecrübe çok önemli olur. Kaybetmenin zor olduğu bir puan kaybı yaşadık. Bundan ders alacaklar. Bir sonraki maçta yaptıkları bu hataları yapmadan, iyi şeyler yaparak oynayacaklardır

Diğer maçın (Marsilya - Lazio) skorunu düşünmüyorum. Herkes burada gelip bizi yenebilir. Biz de herkesi her yerde yenebiliriz. Onun için bizim ne yapacağımız önemli.. Marsilya ile burada oynayacağız. Sonucu neredeyse grubun birincisini ve ikincisini belli edecek önemde bir maç olacak. 10 puan olsaydık başka kredilerimiz de olabilirdi. Burada seyircimizle beraber inşallah elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0