UEL | Liderlik eşitliği..

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunda oynadığı dördüncü maçta Galatasaray evinde Lokomotiv Moskova'yı ağırladı. Rakibi karşısında Sofiane Feghouli'nin müthiş golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Fatih Terim'in öğrencileri, ikinci yarıda yediği golle sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Takımıımz bu sonuçla grupta puanını 8'e yükseltti ve liderliğini perçinledi. 

Grupta geride kalan 3 maç sonunda namağlup lider olarak yer alan Galatasaray sahadan mutlak galibiyetle ayrılmayı hedeflediği karşılaşmada ideal ilk 11'inde tek bir değişiklikle sahaya yayıldı. Hafta sonu oynanan Gaziantep FK karşılaşmasında ikinci yarıdaki performansıyla dikkat çeken Sofiane Feghouli, uzun bir aradan sonra 11'de başlarken teknik direktör Fatih Terim, orta sahadaki ofansif oyun kurucu rolünü de Olimpiu Morutan'a verdi. Koronavirüs salgını nedeniyle 2 sezondur boş tribünlere ve yarı kapasite tribüne oynayan Galatasaray, bu sezon ilk kez 40bin seyirciyle bir maça başladı. Santrayla birlikte müthiş bir seyirci desteğini arkasına alan Fatih Terim'in öğrencileri, mücadeleye de ön alanda presle başladı. Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte tribün desteğiyle birlikte oyunu rakip yarı alana yıkan ve ön bölgede hücum pres yapan Galatasaray, rakibine kendi oyununu kabul ettirmeyi başardı. Terim'in öğrencileri savunmada kompakt bir oyun yapısıyla rakibine pek fazla pozisyon vermezken, Cicaldau'nun başrolde olduğu pas bağlantılarıyla özellikle sol kanatta Patrick van Aanholt'un da ceza sahasına bindirmeleriyle rakibini bu noktada zorlamaya başladı. Karşılaşmada dakikalar 12'i gösterdiğinde sol çizgide üç kişiyle pres yapan ve topu kazanan takımımızda Halil topu ön alana taşıdı ve ceza sahası çizgisi üzerindeki Feghouli'yi gördü. Cezayirli oyuncu sağına çekip imza vuruşunu denedi ancak top az farkla dışarıya gitti. Moskovalı oyuncuların oyunun ilk bölümünde sert oyununa da kısmen izin veren İsviçreli hakem, faullerin şiddeti sertleşmesine karşın kartına başvurmaması dikkat çekti. Mücadelenin 20. dakikasında Van Aanholt'un soldan başlattığı atakta Cicaldau ceza sahasına girdi ancak topu iyi kontrol edemedi. Rumen oyuncu kaleye vurmak isterken savunma kademeye girerek topu uzaklaştırdı. Galatasaray maçta gole ilk kez 34. dakikada çok yaklaştı. Bir kez daha sol kanatta Van Aanholt'un başrolde olduğu hücumda Cicaldau takım arkadaşına müthiş bir pas verdi ve Hollandalı oyuncu kaleciyle karşı karşıya kaldı. Van Aanholt'un etkisiz vuruşu kaleci Guilherme'de kalırken, yardımcı hakemin ofsayt bayrağı havadaydı. İlginç olan ise, pozisyonun tekrarında Van Aanholt'un yaklaşık 1 metre geriden çıkmış olduğu göze çarptı. Takım savunmasında Marcao - Nelsson ikilisiyle rakibine pek fazla pozisyon vermeyen Galatasaray'da savunmaya üçüncü stoper olarak dahil olan Berkan kritik hamleler yaparken, genç oyuncu kritik bir yerde topu kesmeyi başardı. Rakibinin çizgiye inerek içeriye çevirdiği topta ön direkte Berkan son anda topa ayak koyarken, 23 yaşındaki oyuncu takımını atağa çıkarttı. Sağ çizgide Halil rakibinin birden fazla faulüne rağmen ayakta kalmayı başardı ve topu ön alana taşıdı. Genç oyuncunun terse attığı topu Van Aanholt tek pasta indirirken, Sofiane Feghouli tabir-i caizse ölçtü - biçti ve müthiş bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Cezayirli yıldızın bu golüyle devre 1-0'lık üstünlüğümüzle sonuçlandı. 

Karşılaşmanın ikinci yarısına Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim herhangi bir değişiklik yapmadan başlarken, takım sahaya dizilişte de ilk yarıda olduğu gibi yayıldı. İlk yarının ortasında yer değiştiren Feghouli devrenin başında yeniden kanatta yer alırken, Morutan orta sahanın merkezinde kendisine yer buldu. İkinci yarının ilk 10 dakikalık bölümünde topun arkasına geçen ve savunma temelli bir oyun ortaya koyan Galatasaray, hızlı hücumlarla topu rakip kaleye taşımak istese de bunda pek başarılı olamadı. Savunma arkasına atılan toplarda Kerem'i sık sık rakip ceza sahasına kaçırmaya çalışan takımımız aradığı ikinci golü bulamazken, konuk ekip eşitlik sayısını 72. dakikada buldu. Zhemaletdinov çizgiye inip, içeriye yerden ortasında savunmanın yanı sıra Fernando Muslera'nın da müdahale edemediği topta Kamano bomboş durumda topu ağlarla buluşturarak skoru eşitledi. Golün ardından teknik direktör Fatih Terim çift forvete dönse de, oyunun kalan kısmı için takımımız herhangi bir ciddi tehlike yaratamadı. Dakikalar 75'i gösterdiğinde Patrick van Aanholt'un yerine oyuna dahil olan Ömer Bayram sol kanattan getirdiği toplarla tehlike yaratırken, Halil Dervişoğlu ve Mostafa Mohamed bu topları pozisyona çeviremedi. Karşılaşmanın son bölümünde rakip ceza sahasında Halil, Kerem ve Mostafa Mohamed ile girdiği pozisyonları sonuçlandıramayan takımımız özellikle bu alanda final paslarını yapmakta oldukça zorlandı. Karşılaşmanın son dakikalarında Fernando Muslera çizgide yaptığı 2 kritik kurtarışla beraberliğin altına en az Feghouli kadar imzasını atarken, Uruguaylı oyuncu altı pasta yaşanan karambolde rakibine 2 şutta da şans tanımadı. Bu pozisyonun ardından maçta herhangi bir tehlike olmadı ve mücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. 

Galatasaraylı oyuncular maçın genelinde %50 topla oynama oranına sahip olurken, 12 şut denemesinde bulundu. Fatih Terim'in öğrencileri %77 pas isabetiyle toplamda 364 pas yaptı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0