Rotasyon yaramıyor!

Süper Lig'de geride kalan 14 hafta sonunda zirvenin 14 puan uzağında kalan Galatasaray'da bu sezon tabir-i caizse iki farklı tablo var. Avrupa'da yoluna kayıpsız devam eden ve adını bir üst tura yazdıran Fatih Terim'in öğrencileri, ligde ise tam tersi bir görüntü çiziyor. Galatasaray'da ligdeki kötü gidişin nedenleri tartışılırken, alınan sonuçlar için farklı detaylar ortaya çıkıyor. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Ligde 14. hafta sonunda lider Trabzonspor'un 14 puan gerisinde kalan Galatasaray'da ligdeki kötü gidişatın nedenleri de tartışılıyor. Sarı-kırmızılılar, Avrupa’da farklı Türkiye’de farklı performanslar ortaya koyarken, başarısızlığı getiren faktörler olarak şunlar ön plana çıktı.. Malatya maçında yapılan rotasyonun kötü sonuç vermesi bu sezonki istikrarsızlığı akıllara getirdi. İki maç üst üste aynı kadro ile çıkılmaması ve özellikle ön tarafta oyuncuların değişmesi sorunların ana kaynağı olarak görülüyor. 

BU NASIL YAPILANMA?

Yeniden yapılanma ve gençleşme olarak görülüp 25 milyon euro harcanan sezonda Galatasaray, Malatya deplasmanında sahaya sürülen isimlerin Muslera (35), Babel (34), Aanholt (31), Feghouli (31), Diagne (30), Ömer (30), Yedlin (28) çok da genç olmadığı dikkatlerden kaçmadı. Yedlin ve Aanholt sürekli olarak 11’de şans bulmalarına karşın istenen performansı sergileyemiyor. Babel’deki ısrar ise teknik kadronun en fazla eleştirildiği noktaların başında geliyor. 

HAKEMLERİN ETKİSİ

Ne teknik kadro ne de oyuncular, Türkiye’de hakemlere güveniyor. Malatya maçında da yine bu endişelerinin haklı çıkartan bir hakem performansı sergilendiğine inanıyorlar. Sarı-kırmızılılar, UEFA Avrupa Ligi’ndeki başarılarında ‘tarafsız Avrupalı hakem’ göndermesi yapıyorlar.

KISIR HÜCUM PERFORMANSI

Türkiye’de kapanan takımlara karşı kilidi açmakta zorlanan sarı-kırmızılılar, 14 haftada sadece 19 kez fileleri havalandırabildi. Galatasaray bu istatistikte ilk 10’a bile giremedi.

Galatasaray'ın Marsilya zaferi Eski Açık'ın yeni bölümünde konuşuldu. Eski Açık'ı izleyebilir ve kanalımıza abone olarak bizlere destek olabilirsiniz 👇👇

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0