STSL | Çöküş ve kavgam!

Hafta içerisinde Marsilya'yı mağlup ederek Avrupa'da bir üst tura yükselen Galatasaray, ligin 14. haftasında Yeni Malatyaspor ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında bir penaltısı, bir de golü verilmeyen takımımız sahadan golsüz eşitlikle ayrılarak son 3 haftada 7 puan kaybetmiş oldu.

Fenerbahçe derbisinde gördüğü kırmızı kart sonrasında 1+5 olmak üzere toplamda 6 maç ceza alan Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, cezası nedeniyle Malatya'da takımının başında yer alamazken kulübede Necati Ateş ve Selçuk İnan yer aldı. Zorlu mücadelede rotasyona giden ve ideal kadrosundaki savunma dörtlüsünü bozmayan Terim, orta sahadaki Berkan - Taylan ikilisinin önünde Emre Kılınç - Ryan Babel - Barış Alper ve Mbaye Diagne'ye görev verdi. Malatya deplasmanında kadroda ciddi bir rotasyona giden Galatasaray'da ilk yarıdaki oyun adeta "kayıp" olarak yorumlanırken, mücadelenin ilk 25 dakikalık bölümünde rakip kaleye şut atılmaması dikkat çekti. Ryan Babel gibi tecrübeli bir ismi uzaktan şut tehdidi gerekçesiyle ilk 11'de görevlendiren deneyimli teknik adam bu hamlesinin cevabını 25. dakikada Hollandalının az farkla çıkan şutunda almış oldu. Oyunun ilk bölümünde ceza sahasında yalnız kalan Mbaye Diagne'nin de sık sık orta sahaya gelerek takım arkadaşlarına pas istasyonu olduğu ve takımı öne taşıdığı göze çarptı. Karşılaşmada dakikalar 34'ü gösterdiğinde Emre Kılınç rakip ceza sahasında rakibinin çift daldığı pozisyonda yer kaldı ancak karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan pozisyonun "nizami" olduğuna hükmederek VAR'a bile gitme gereksinimi duymadı. 

İkinci yarı öncesinde Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, ilk yarının etkisiz isimleri Emre Kılınç ve Barış Alper Yılmaz'ı kenara alırken; Alexandru Cicaldau ve Kerem Aktürkoğlu ikilisini sahaya attı. Bu değişiklik sonrasında oyunu komple rakip yarı sahaya yıkan, hatta bununla da yetinmeyip Cicaldau'nun başrolde olduğu pozisyonlarda rakip kalede tehlike yaratan Galatasaray aradığı golü bulamadı. İkinci yarının ilk dakikasında Patrick van Aanholt'un soldan getirdiği topta Mbaye Diagne'nin altıpastaki dokunuşu direkten dönerken, savunma arkasına atılan topta Babel'in pasında Cicaldau'nun şutunu kaleci Ertaç parmak ucuyla kornere gönderdi. Dakikalar 56'ı gösterdiğinde Cicaldau ceza sahasında nefis bir sırtı dönük çalımla kaleye yöneldi ancak savunma kademeye girerek tehlikeyi önledi. Galatasaray'da dakikalar 65'i gösterdiğinde Halil Dervişoğlu ve Sofiane Feghouli oyuna dahil olurken, Ryan Babel ve Berkan Kutlu ikilisi kenara geldi. Bu değişikliğin ardından çift forvete dönen Galatasaray'da takımın etkisi bir an düşerken; Cicaldau sağ kanada doğru açılırken Feghouli de merkezde rol aldı. Karşılaşmanın 74. dakikasında Patrick van Aanholt soldan ceza sahasına girdiği pozisyonda pas vermek yerine şut çekince top yan ağlarda kaldı ancak öncesinde de yardımcının ofsayt bayrağı havadaydı. Bu pozisyonda Hollandalı oyuncunun tercihine çok kızan teknik direktör Fatih Terim, maçı takip ettiği locasından kenara talimat vererek Ömer Bayram'ın oyuna girmesini istedi ve Galatasaray'ın gol ihtiyacı olduğu dakikalarda sol bek değişikliği gerçekleşmiş olması dikkat çekti. Karşılaşmanın 85. dakikasında mücadelenin hakemi Atilla Karaoğlan ve VAR'daki yardımcısı Ümit Öztürk geceye damgasını vurdu. Savunma arkasına atılan topta kaleci Ertaç'ın boş geçmesi sonrasında Halil Dervişoğlu plase vuruşunda topu ağlara gönderdi. İlk olarak maçın hakemi Karaoğlan gol kararını verirken, daha sonra VAR'a gitmemek için "faul" kararı verdi ve golü iptal etti. Pozisyon sonrasında Sofiane Feghouli itirazlarından dolayı sarı kart gördü. Mücadelenin son dakikalarında Cicaldau'nun sert şutunda kaleci Ertaç son anda dokunurken; Kerem'in ceza sahasında çaprazdan vurduğu şutunda da kaleci başarılıydı. Uzatma dakikalarında Halil'in ceza sahası dışından şutu savunmadan sekerek kornere giderken, Halil'in ceza sahası dışından bir kez daha yaptığı vuruş üst ağlarda kaldı. Karşılaşmada başka bir pozisyon olmadı ve Galatasaray, deplasmanda konuk olduğu Malatyaspor karşısında sahadan golsüz eşitlikle ayrılarak 2 puan bıraktı. 

Galatasaray mücadelenin tamamında %64 topla oynama oranına sahip olurken; rakip kaleye çekilen 13 şutta sadece 2 kez isabet buldu. Fatih Terim'in öğrencileri %89 pas isabetiyle toplamda 486 başarılı pas yaparken, rakip ceza sahasına açılan 33 ortada 6 isabet buldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0