UEFA'da dördüncü kez gruptan çıktı!

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden ve E Grubu'nda geride kalan 5 maç sonunda 11 puanla liderliğini sürdüren Galatasaray, dün oynanan maçlar sonunda adını bir üst tura yazdırmayı garantiledi. 2000 yılında tarihi bir başarıya imza atarak şampiyonluk sevinci yaşayan Fatih Terim'in öğrencileri, kulüp tarihinde dördüncü kez bu başarıyı gerçekleştirdi.

DÖRDÜNCÜ KEZ BİR ÜST TURDA
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde statü değişikliği yapılıp grup maçları oynanmaya başladıktan sonra ilk kez 2007-2008 sezonunda gruplarda mücadele etti. Sarı-kırmızılılar 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında da gruplara kalmasından sonra bu sezon 4. kez gruplarda yer aldı. Oynadığı sezonlarda gruplardan çıkan Galatasaray bu sezonla birlikte 4. kez UEFA Avrupa Ligi gruplarından çıkmayı başardı.

DİREKT OLARAK SON 16'YA GİDECEK
Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray bu sezon grup aşamasında Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova ile eşleşmişti. Kura çekimi sonrasında tabir-i caizse Şampiyonlar Ligi kurası olarak yorumlanan E Grubu'nda ilk maçta Lazio'yu deviren takımımız liderlik koltuğuna otururken, ikinci maçtan da Marsilya deplasmandan 1 puanla ayrılmasını bildi. Terim'in öğrencileri Moskova deplasmanından 3 puanla dönerken, iç sahadaki maçta Rus temsilcisiyle 1 puanı paylaştı. Son olarak Marsilya karşısında sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray, liderliğini perçinlemek için final maçını Roma'da oynayacak. Terim'in öğrencileri Lazio karşısında sahadan 1 puanla bile ayrılması halinde UEFA Avrupa Ligi'nde yeni statü gereğince ikinci tur maçlarını oynamayacak ve adını direkt olarak son 16 turuna yazdıracak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0