UEL | Gruptan çıktık!

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunun 5. maçında Galatasaray evinde Fransız temsilcisi Marsilya'yı ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün oynayan Fatih Terim'in öğrencileri sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılarak gruptan çıkmayı garantiledi. Takımımıza galibiyeti getiren goller Alexandru Cicaldau (2), Sofiane Feghouli ve Ryan Babel'den geldi. 

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim hafta sonu ligde kaybedilen derbinin ardından Marsilya karşısında Avrupa'da "ya tamam, ya devam" maçında kadrosunda iki değişiklik yaptı. Orta saha kurgusunu Taylan - Berkan - Cicaldau olarak değiştiren Terim, forvette de Halil yerine Diagne'yi görevlendirdi. Fransız ekibi karşısında santrayla birlikte baskı kurmayı hedefleyen ve bunu da kusursuz olarak yerine getiren takımımız aradığı golü de erkenden buldu. 

Galatasaray rakibi karşısında aldığı 4-2'lik galibiyetle UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı garantiledi. Puanını 11'e yükselten Fatih Terim'in öğrencileri, liderlik mücadelesi için gelecek hafta 8 puanla ikinci sırada bulunan Lazio ile deplasmanda karşılaşacak. 

İLK YARIDA CICALDAU BAŞROLDE: 2 GOL
Karşılaşmanın 12. dakikasında orta sahada yapılan pres sonrasında kazanılan topta rakip kaleye hızlı gitti ve Feghouli'nin nefis çalımı sonrasında ceza sahasında topla buluşturduğu Cicaldau yerden sert şutla ağları havalandırdı. Golün ardından oyuna ortak olmak isteyen Fransız ekibinde Luan Peres'in şutu 20. dakikada direkten dönerken; mücadelenin ilk yarım saati geride kaldığında Galatasaray farkı ikiye çıkarttı. Rakip yarı alanda ön alanda yine baskıyı arttıran takımımızda Berkan topu kazanarak kontrol etti ve Kerem'e pasını aktardı. Kerem bekletmeden sağ taraftan ceza sahasına giren Cicaldau'yu gördü ve Rumen oyuncunun içeriye yerden ortası savunmaya çarparak ağlarla buluştu. Farkın ikiye çıkması sonrasında Marsilya tüm riskleri göze aldı ve ön alanda daha fazla adamla gelmeye başladı. Guendouzi'nin ortasında Dieng'in kafa vuruşunu Muslera direk dibinde müthiş bir refleksle çıkartırken, dakikalar 42'i gösterdiğinde Dieng'in sağ çaprazdan şutu üst direkten döndü. Galatasaray ilk yarıda rakibine gol şansı tanımadı ve soyunma odasına 2-0 önde gitti. 

KIRAN KIRANA MÜCADELE: 4-2!
Mücadelenin ikinci yarısı iki takımda da herhangi bir değişiklik olmadan başladı. İlk beş dakikalık bölüm ortada geçerken, oyuncu değişikliği için ilk tabela 50. dakikada Alexandru Cicaldau - Olimpiu Morutan değişikliği için kalktı. İlk 20 dakikalık bölümde sertlik dozajı artarken, Marsilya'dan üç oyuncu sarı kart gördü. Dakikalar 65'i gösterdiğinde savunmadan topla çıkmaya çalışan Saliba'nın kötü ilk kontrolü sonrasında hücum preste başarılı olan Kerem, takımını atağa taşıdı. Sol kanattan ceza sahasına giren 23 yaşındaki kanat oyuncusu arka direkte Sofiane Feghouli'ye nefis bir orta kesti ve Cezayirli oyuncuya sadece dokunmak kalırken, skor 3-0'a geldi. Golün ardından konuk ekibin farkı yeniden 2'e düşürmesi sadece bir kaç dakika sürdü. Sağ kanattan paslaşarak kullanılan köşe vuruşu sonrasında çaprazdan ceza sahasına giren Dieng yerde kaldı. Hakemin beyaz noktayı göstermesi sonrasında VAR'da kontrol edilen pozisyon Kerem'in rakibine teması olmamasına rağmen geçerlik kazandı ve topun başına Milik geçti. Yıldız oyuncunun sol köşeye vurduğu şutu Fernando Muslera çıkartırken, dönen topta Milik pozisyonu tamamladı ve skor 3-1'e geldi. Golün ardından Marsilya ön alanda baskı yapmak isterken savunmadan uzun topla çıkan Galatasaray'da Mbaye Diagne nefis bir kafa pasıyla Sofiane Feghouli'yi kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Cezayirli oyuncudan önce Fransız ekibinin kalecisi Pau Lopez topa dokunurken, dönen topta Diagne'nin boş kaleye şutunu Caleta-Car araya girerek önledi. Mücadelede dakikalar 82'i gösterdiğinde Galatasaray'da iki oyuncu değişikliği gerçekleşti ve Feghouli - Kerem ikilisi kenara gelirken Babel - Luyindama ikilisi oyuna dahil oldu. Değişiklik sonrasında başlayan taç atışının ardından Marcao savunma arkasına 60 metrelik nefis bir pas gönderdi ve Babel'i kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Hollandalı oyuncunun topa ilk dokunuşunda kaleyi bulan sert şutu skoru 4-1'e taşıdı. Galatasaray'ın farkı 3'e çıkartan golünün ardından Marsilya'nın farkı 2'e düşürmesi yine sadece bir kaç dakika oldu. Sol taraftan gelişen atakta Nelsson'un kafasından seken top Milik'in önünde kaldı ve yıldız oyuncunun altı pastaki vuruşu filelerle buluştu. Karşılaşmanın son dakikalarında Muslera'nın uzun degajı sonrasında Yedlin rakip ceza sahasında topla buluşurken, Amerikalı oyuncu rakibinden nefis sıyrıldı ve topu Diagne'ye aktardı. Senegalli oyuncu kalewye vurmak yerine sol tarafta müsait pozisyonda bulunan Babel'e bıraktı ve Hollandalı oyuncu topu ağlara gönderdi. Ancak VAR'da yapılan kontrol sonrasında ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı ve mücadele bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın özeti ve goller için.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0