BSL | Galatasaray Nef'ten 42 sayılık fark!


ING Basketbol Süper Ligi’nin 13. haftasında Galatasaray NEF, HDI Sigorta Afyon Belediyesi'ni konuk etti. Yenilmez Armada, Sinan Erdem Spor Salonu'nda baştan sona önde götürdüğü maçı 124-82 gibi farklı bir skorla kazanmayı başardı.

Eray Aydoğan, Melo Trimble, Canberk Kuş, Sadık Emir Kabaca ve Kerry Blackshear beşiyle başladığımız mücadelede 6 basketbolcumuz çift haneli sayı üretti. Akoon Purcell 29 sayısıyla en skorer oyuncumuz oldu. David Kravis 16 sayı ve 7 ribauntluk bench katkısı verdi. Blackshear 14 sayı ve 11 ribauntla double double yaptı. Kaptan Göksenin Köksal tamamı dış atıştan 12 sayı üretti. Sadık Kabaca ve Canberk Kuş 11’er sayılık performans ortaya koydu.

Dengede başlayan mücadelenin yarı dilimlik bölümü 9-12 Afyon üstünlüğüyle geçildi. Molanın ardından Kravish’in çember altı sayılarıyla öne geçtik. Shorter ile etkili olan Afyon’a boyalı alanda Sadık-Kravish ikilisinin 17 sayılık mükemmel performanslarıyla karşılık verdik ve ilk çeyreği 23-20 önde tamamladık

Canberk ve Akoon Purcell’in sayılarıyla periyot başında 9-0’lık seri yakaladık. Blackshear ve Melo da devreye girince hücum gücümüz artarken çeyrek ortasında üst üste gelen Afyon sayılarının ardından fark bir anda 5’e indi ve molaya gittik: 39-35. Moladan Blackshear ve Akoon Purcell’in üst üste iki üçlüğüyle dönünce farkı yine çift haneye çıkardık. Genç oyuncularımız Acar Şen ve Ege Tan Yıldızoğlu’nun da süre aldığı bu bölümü 49-42 önde kapattık. 

İkinci yarıya Kravish’in sayılarıyla başlayan takımımızda Akoon Purcell de harika bir başlangıç yapınca farkı çift haneye çıkardık. Afyon takımı ise Shorter’ın bireysel performansıyla yanıt verdi. Hızlı hücumlarla ve post oyunlarıyla farkı açan takımımıza Melo da dış atış gücüyle katkı verince çeyrek ortasında farkı 15 yaptık: 69-54. Moladan Eray Aydoğan ve Göksenin Köksal’ın üst üste iki üçlüğüyle döndük ve fark 20’li hanelere çıktı: 75-54. Kaptan aynı dip çizgiden bir üçlük daha yollayınca fark kapanması zor noktalara ulaştı. Ege Arar ve Göksenin Köksal ve Eray Aydoğan’ın müthiş katkısıyla üçüncü periyodu 86-62 önde tamamladık. 

Karşılıklı sayılarla başlayan son periyotta ise kaptan Göksenin üçlüklerine devam etti. Rakip takım Shorter üzerinden bulduğu sayılarla tutunmaya çalışırken Rıdvan’ın turnikeleriyle çeyrek ortasında 100’ü bulduk: 100-76. Kapanması güç farkı 3:46’da 30’a çıkardık ve maçı da 124-82’lik skorla kazandık. 

Karşılaşmanın özeti:

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0