STSL | Galibiyete hasret!

Süper Lig'de bu sezon zirveden bir hayli uzakta kalan Galatasaray, sezonun 17. haftasında Başakşehir'i evinde ağırladı. Rakibi karşısında ilk devreyi 1-0 geride kapatan Fatih Terim'in öğrencileri, ikinci yarıda Mostafa Mohamed'in golüyle sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılırken; karşılaşmanın hakemi Zorbay Küçük kararlarıyla ve oyuncularla olan diyaloglarıyla mücadeleye damgasını vurdu. 

NEF Stadyumu'nda oynanılan karşılaşmada Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim cezası nedeniyle mücadeleyi tribünden takip ederken, sakatlıkları sebebiyle Fernando Muslera ve Christian Luyindama maç kadrosunda yer alamadı. Muslera'nın geçtiğimiz hafta Sivas deplasmanında yaşadığı diz sakatlığı nedeniyle karşılaşmada İsmail Çipe kaleyi korurken, Galatasaray ideal ilk 11'ine yakın bir dizilişle sahaya çıktı. Mücadelenin ilk dakikalarında oyunu rakip yarı alana yıkan Galatasaray, dakikalar 20'i gösteridğinde konuk ekibin sol kanattan gelişen atağında Okaka - Marcao arasındaki mücadele sonrasında Okaka'nın altı pas üzerinde topu kontrol edip, attığı rövaşata ile 1-0 öne geçti. Rakibinin öne geçmesinin ardından topa sahip olmaya başlayan ve rakip kalede tehlike arayan Galatasaray, her ne kadar Diagne ile iki kez rakip kalede beraberlik şansı bulsa da Senegalli oyuncu bu şansları değerlendiremedi. 

Mücadelenin ikinci yarısında Galatasaray adına herhangi bir değişiklik olmazken, Fatih Terim'in öğrencileri oyunu tüm hatlarıyla rakip yarı alana yıktı. Karşıalşmada dakikalar 65'i gösterdiğinde sakatlığı sebebiyle Mbaye Diagne kenara gelirken; Galatasaray'da aynı anda toplamda 4 oyuncu değişti. Diagne, Yedlin, Patrick van Aanholt ve Feghouli'nin kenara geldiği değişiklikler sırasında; Mostafa Mohamed, Ömer Bayram, Oğulcan Çağlayan ve Halil Dervişoğlu oyuna dahil olan isimler oldu. Bu değişiklikler sonrasında rakip yarı alanda daha fazla adamla pozisyona giren ve oyunu üçüncü bölgeye yıkan Galatasaray, aradığı golü 87. dakikada kullanılan bir köşe vuruşunda buldu. Cicaldau'nun ön direğe doğru kestiği ortaya yükselen Mısırlı golcü Mohamed, uzak direğe vurduğu kafa vuruşunda fileleri havalandırarak skora eşitlik getirdi. Karşılaşmanın son dakikalarında rakip ceza sahasına giren Halil, rakibinin faulü sonrasında yerde kaldı. Ancak karşılaşmanın hakemi Zorbay Küçük faulün dışarıda olduğunu belirterek penaltı kararı yerine serbest vuruş kararı verdi. Cicaldau'nun kullandığı serbest vuruşta top üstten dışarıya çıktı ve mücadelede başka pozisyon olmayınca Galatasaray sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0