Emre'ye karşılık Umut Güneş!

Sezon öncesinde kadrosundaki yerli rotasyonu güçlendiren ve geleceğin takımını kurmaya hazırlanan Galatasaray'da sürpriz bir isim gündeme geldi. Bu sezon Alanyaspor'da gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Umut Güneş'i radarına alan Sarı-Kırmızılılar, genç oyuncunun bonservisine karşılık bu sezon Alanyaspor'da başarılı bir performans sergileyen Emre Akbaba'yı teklif edecek! 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; kadrosunu gençleştiren ve yerli oyunculara ağırlık veren Galatasaray'da sürpriz bir isim gündeme geldi. Bu sezon başında sözleşmesi uzatılan ve eski kulübü Alanyaspor'a kiralanan Emre Akbaba'yı yakından takip eden Galatasaray teknik heyetinin radarına 2000 doğumlu Umut Güneş takıldı. Berkan'ın transferi sonrasında Akdeniz ekibinin yeni dinamosu olan oyuncunun performansını takip eden scout ekibi, raporlarını da teknik direktör Fatih Terim'e iletti. 21 yaşındaki oyuncunun transferi sezon sonunda Emre Akbaba'nın durumuna bağlı olacak. Sarı-kırmızılı yetkililer, Emre'nin bonservisine karşılık Umut'u almanın planlarını yapıyor. İtalyan kulüplerinin izlediği Berkan'ın satılma ihtimalini dikkate alan Galatasaray yönetimi, bu takas isteğine Alanyaspor yönetiminin nasıl bakacağını ise merakla bekliyor.

UMUT GÜNEŞ KİMDİR?

16 Mart 2000, Albstadt - Almanya doğumlu olan Umut Güneş futbol altyapısını Almanya'da aldı. Winterlingen altyapısında futbola başlayan ve Stuttgart akademisine transfer olan genç orta saha, U17 - U19 ve Rezerv takımda forma giydikten sonra A takımla zaman zaman antrenmanlara çıksa da Alman ekibinde forma şansı bulamadı. 2019-2020 sezonunda transfer döneminin son gününde Alanyaspor'a imza atan Umut, ilk sezonunu U19 ve A takım arasında geçirdikten sonra ikinci sezondan itibaren A takımda görev yapmaya başladı. Geçtiğimiz sezon Alanyaspor formasıyla lig ve kupada toplam 19 maçta şans bulan Umut, bu karşılaşmalarda 1 gol - 2 asist yaparken; Berkan Kutlu'nun transferi sonrasında Alanyaspor'da ilk 11'in değişmez ismi oldu. Akdeniz ekibinde bu sezon 14 lig maçında ilk 11'de çıkan Umut, 1 kez gol sevinci yaşadı.

Defansif ve merkez orta sahada görev yapan genç oyuncunun kulübüyle 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. 


FCN Blog'un kendisine has konsepti Eski Açık yeni bölümüyle yayında.. UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna adını yazdıran Galatasaray, uzun bir aranın ardından Avrupa sahnesinde eski günlerini anımsatırken Marcao'nun kusursuz performansını da masaya yatırdı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0