Ezeli rakipler "Kadına Şiddet" için biraraya geliyor!

Son dönemde Türkiye'de ciddi bir sorun haline gelen ve hemen hemen her gün haber kanallarında izlediğimiz "Kadına Şiddet" konusunda Türkiye'nin en büyük kulüplerinden ortak hareket geldi. Galatasaray ve Fenerbahçe yaptıkları ortak açıklamada kadına şiddete dur demek için özel bir maçta biraraya gelecekler. 

İki kulüpten ortak bildiri olarak yayınlanan açıklamada "Biz Türkiye'nin en büyük spor kulüpleri, milyonlarca taraftarımızla sporun en önemli iki markası olarak; 1909 yılında başlayan ezeli rekabetimizi, şimdi eşsiz bir amaçla taçlandırıyoruz. Kadınlara uygulanan her tür şiddeti, kadınlara ve kız çocuklarına karşı ayrımcılığı, cinsiyetçi yaklaşımları ve söylemleri, eşitsizliği, haksızlığı ve Adaletsizliği REDDEDİYORUZ! Bu konuda toplumsal farkındalık yaratmak için; yıllardır kadınların toplumsal ve ekonomik hayatta katılımına projeleri ile öncülük eden The Coca-Cola Company'nin desteğiyle Fenerbahçe ve Galatasaray kadın futbol takımlarımızı ilk kez bir araya getiriyoruz. Bu maçın tek galibinin "Kadınlar ve Türk Sporu" olacağını biliyoruz!" ifadeleri kullanıldı.

İki kulüp arasındaki ilk mücadele 7 Aralık Salı günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanacak. Bir sonraki müsabaka ise tarihi daha sonra belirlenmek üzere 2022 yılında Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0