KBSL | İzmit'te farklı galibiyet!

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 8. haftasında İzmit Belediyespor'a konuk olan Galatasaray kadın basketbol takımı rakibi karşısında sahadan 80-69 galip ayrılarak, ligdeki 6. galibiyetini elde etti. Sarayın Sultanları'nda öne çıkan isim 15 sayı - 13 ribaundluk performansıyla Tina Krajisnik oldu. 

Galatasaray kadın basketbol takımı mücadeleye Merve Aydın, Pelin Derya Bilgiç, Melis Gülcan, Kaela Davis ve Tina Krajisnik beşiyle başladı. Düşük tempoda başlayan maçta ilk çeyreğin yarı dilimlik bölümü 6-6 skor eşitliğiyle geçildi. Başa baş oyun çeyrek sonuna kadar devam etti. Hücum yüzdesi iki takım adına da düşük kaldı. Mircheva ve Merve Aydın’ın karşılıklı üçlükleri sonrası ilk periyodu 13-12 önde kapadık. Tina’nın boyalı alan sayısıyla başladığımız ikinci çeyrekte ise Sude ve Merve’nin üst üste sayılarıyla 6-0’lık seri yakaladık. Rakip molaya gitti: 12-19. Moladan Merve Aydın’ın ters turnikesi ve ardından müthiş asistiyle Sude’den gelen sayı ile döndük: 12-23. Farkın çift hanelere çıkmasıyla rakip bir mola daha aldı. Mola dönüşü Pelin Bilgiç ortadan üçlüğü gönderdi: 12-26. Hücumlarda akıllı tercihler yaparak yüzdemizi artırdık. İzmit Belediyesi çembere yüklenme yolunu seçerek buradan sayılar buldu ve 12’ye inen fark sonrası mola aldık: 20-32. Kaptan Pelin’in üçlüğü çeyrekteki son sayı oldu ve soyunma odasına 20-35 üstünlükle gittik. 

Üçüncü periyoda iyi başlayan Sarayın Sultanları, çeyrek ortasında kadar farkı korudu. İzmit ekibi çeyreğin bitimine 4 dakika kala bulduğu üst üste sayılarla skoru 33-44’e getirdi ve molaya gittik. Rakip takım mola dönüşü bulduğu orta mesafe basketiyle farkı tek haneye indirdi: 35-44. Sude’nin turnikesi ve Davis’in sayılarıyla farkı çift hane bandında tutmayı başardık. Rakibin alan savunmasına karşı iyi hücum eden Galatasaray, Davis ve Merve Aydın’ın katkılarıyla son bölüme 42-56 üstün girdi. Karşılıklı sayılara sahne olan son çeyrekte yarım dilimlik bölümü 52-66 önde geçtik. İzmit Belediyesi maçın başından beri sıkıntı çektiği dış atışlarda başarı sağlayınca farkı 11’e kadar indirse de boyalı alanda karşılık verdik. Sude’nin 03:15’te dip çizgiden üçlüğü ile farkı 16’ya çıkardık ve bu dakikadan sonra maç koptu. Kalan bölümde skor avantajının rahatlığıyla genç oyuncularından faydalanan takımımız maçı 80-69 kazandı.

Tina Krajisnik 15 sayılık performansıyla en skorer oyuncumuz olurken yanında aldığı 13 ribauntla double-double yaptı. Sude Yılmaz yüzde yüz atış isabetiyle verdiği 13 sayılık benç katkısıyla dikkat çekti. Kaptan Pelin Bİlgiç 12 sayı, 5 ribauntla maçı tamamladı. Melis Gülcan ve Merve Aydın’dan 11’er sayılık katkı geldi.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0