STSL | Galibiyete hasret..

Süper Lig'in 18.haftasında Galatasaray deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaştı. Rakibi karşısında maça her ne kadar arzulu başlasa da, oyunun genelinde etkisiz bir oyun ortaya koyan Galatasaray sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılarak ligdeki galibiyet hasretini 7 maça çıkarttı. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren goller sezon başında kiralık olarak gönderdiğimiz genç oyuncumuz Yunus Akgün'den geldi. 

Hafta sonu evinde ağırladığı Başakşehir karşılaşmasından 1-1'lik beraberlikle ayrılan Galatasaray, deplasmanda oynadığı Adana Demirspor karşılaşmasında kısmi olarak rotasyona gitti. eni Adana Stadyumu’nda oynanan mücadeleye İsmail Çipe - Oğulcan Çağlayan, Marcao, Victor Nelsson, Ömer Bayram - Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Alexandru Cicaldau - Olimpiu Morutan, Kerem Aktürkoğlu ve Mostafa Mohamed onbiriyle başlayan takımımız rakip kalede ilk 10 dakikada iki kez net gol fırsatı bulsa da bunları değerlendiremedi. Montella'nın öğrencileri dakikalar 15'i gösterdikten sonra oyuna ağırlığını koyup oyunu dengeledikten sonra tehlikeli ataklar geliştirmeye başladı. 16. dakikada savunmamızın arkasına sarkan Bjarnason’un golü ofsayt tespiti sebebiyle geçerli sayılmadı. Mohamed ve Morutan ile pozisyonlar yakalayan Galatasarayımız, özellikle Oğulcan’ın bulunduğu sağ kanatta oldukça etkili oldu. Çok yüksek tempoyla başlayan maç ilk yarının son çeyrek diliminde düştü. 39’da Yunus Akgün’ün sağ kanattan ceza sahasına girmesiyle yarattığı pozisyon, ceza sahasında topa kimsenin dokunamamasıyla sonuçlandı. 44. dakikada Kerem soldan çalımlarla merkeze sokulmak isterken düşürüldü ve tehlikeli noktadan serbest vuruş kazandık. Cicâldău’nun vuruşu üstten dışarıya çıktı. 45+1 oynatıldığı dönemde kontraatağımız hakem Arda Kardeşler’in düdüğüyle kesildi ve ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi. 

İlk yarı gibi tempolu başlayan ikinci 45 dakikada ise ilk pozisyonumuz Mostafa Mohamed ile geldi. 51’de Bekan’ın soldan ortasına kafa vuran Mısırlı oyuncumuz çerçeveyi bulamadı. 53. dakikada savunmamızın arkasına Vargas’ın attığı uzun topta Yunus Akgün, sağ çaprazdan uzak köşeye düzgün vurdu ve topu filelerimize gönderdi: 1-0. 58’de ise yine Yunus Akgün, ceza yayından bir vuruşla topu ikinci kez filelerimize gönderdi: 2-0. 62’de Berkan Kutlu ve Morutan çıkarken yerlerine Halil Dervişoğlu ve Ryan Babel girdi. 67’de ise Taylan-Aytaç değişikliği yaptık. 67’de kullandığımız kornerde Oğulcan’ın ön direkten kafasını Muriç geldi. Dönen topta Mohamed’in vuruşu ise savunmaya takıldı ve önemli bir gol fırsatından yararlanamadık. 73’te Ömer Bayram yerine Aanholt, Kerem yerine ise Emre Kılınç girdi. Dakikalar 77’yi gösterirken önce Babel’in sert şutu, ardından kornerden gelen ortada Nelsson’un kafasında kaleci Muriç gole geçit vermedi. 84’te ise sağdan ceza sahasına sokulan Oğulcan, müsait pozisyonda ayağının dışıyla auta attı. 90+3’te gelişen tehlikeli Adana Demir atağında İsmail güzel bir kurtarış yaparak golü önledi. Dört dakika ekstra sürenin eklendiği karşılaşmada kayda değer başka pozisyon olmayınca maç 2-0 Adana Demirspor üstünlüğüyle bitti. 

Taylan Antalyalı ve Alexandru Cicâldău ilk yarı gördükleri sarı kartlarla bir sonraki maç için cezalı duruma düştü. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0