Domenec Torrent: Çalışmamız gereken çok şey var..

Süper Lig'de deplasmanda Hatayspor karşısında 4-2'lik mağlubiyetle ayrılan Galatasaray'da teknik direktör Domenec Torrent karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. İlk maçında sahadan mağlubiyetle ayrıldığı için üzgün olduğunu belirten İspanyol teknik adam, takımın eski teknik direktörü Fatih Terim'e büyük bir saygı duyduğunu ve kendisini onunla kıyaslamanın hata olduğunu belirtti. 

Sadece dört gündür buradayız. 3-2 yenik duruma düştüğümüzde beraberlik için hamle yaptık, bu yüzden dördüncü golü yedik. Dördüncü golden sonra 3 puan kaybettiğimizi anladık fakat sadece 3 puan. Gelişmemiz gerekiyor. Çok fazla kontratak yedik. Devre arasında 3 stoper kullanalım diye düşündük. Bu kez bekler fazla ileride kaldı ve Hatayspor açıklar yakaladı. Bunun sonucunda goller geldi. Daha iyi bir performans sergilemiş olsaydık, daha iyi bir sonuca ulaşacaktık. Afrika Kupası'na gitmiş oyuncularımız var, sakatlanan oyuncularımız var. Bunların hepsi, bahane olarak kullanılmaması gereken şeyler. Daha fazla çalışmamız gerekiyor. Şu anki teknolojiyi düşündüğümüzde, tarihler benim için önemli değil. Galatasaray'la neler yapabileceğimiz önemli. Bugünün teknolojisiyle, ben bir gün içinde dört maç izleyebiliyorum. Hatayspor'u net şekilde biliyorduk, nasıl oynadıklarından ve neler yaptıklarından haberimiz vardı. 

Galatasaray'ın daha önce izlediğim maçlarından sonra belli bir fikre sahiptim. Ben bir hocayım burada, transfer kararını, kulübün birlikte alması gerektiğine inanıyorum. Burada çok çalışmak, Galatasaray'la başarılı bir süreç elde etmek istiyorum. Antrenörler olarak kendi kendimize baskı yapıyoruz çünkü kazanma isteğimiz var. Bizim önümüzde çalışmamız gereken çok şey var. Guardiola ile Manchester City'ye geldiğimiz ilk sene hiçbir şey kolay değildi. Bu tarzda oynamak için zaman lazım, daha sonra da buna adapte olmuş oyunculara ihtiyacım var. Galatasaray'ın çok iyi oyuncuları var ama spesifik sistemde özel oyunculara ihtiyaç duyarsınız.

Sadece Pep Guardiola'nın yanındayken asistandım. Ondan öncesinde de teknik direktör olarak görev yaptım, sonrasında da. Sadece yaklaşık 1,5 sene asistan antrenörlük yapmıştım. Güney Amerika'dan teklifler aldım. Ancak Galatasaray'ın ne kadar büyük bir takım olduğunu herkes biliyor. Galatasaray'dan teklif geldiğinde, kararımı verdim. Fatih Terim, Türkiye'de bir efsane. Sadece burada değil futbol kariyeriyle Avrupa'da da saygıyı hak eden bir insan. Ancak futbolda en önemlisi kulüplerdir, kulüpler kalıcıdır. Kendimi Terim ile karşılaştırma veya rekabet etme gibi bir durumda görmüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0