Galatasaray'da yeni dönem: 5 saniye!

Teknik direktör Fatih Terim'le yollarını ayıran ve Domenec Torrent'i takımın başına geçiren Galatasaray'da yeni bir dönem başlamak üzere.. Dün gece geç saatlerde İstanbul'a gelen ve bugün Florya'da takımla tanışacak olan İspanyol teknik adamın oyun prensipleri merak edilirken, yavaş yavaş şekillenmeye başladı. 

Takvim gazetesinde yer alan habere göre; Fatih Terim'le yolların ayrılmasının ardından Galatasaray'da Domenec Torrent dönemi başlıyor. Pep Guardiola ile birlikte çok uzun süreler birlikte olan ve teknik ekipte 1 numaralı taktik analist olarak yer alan 59 yaşındaki teknik adam, görev süresi içerisinde saha içinden dışına kadar her konuda çok önemli bilgiler elde etti. Futbol felsefesini "5 saniye" olarak özetleyen Domenec Torrent, daha önce verdiği röportajlarda "Bu bir oyun. Topu ya 5 saniye içinde geri kazanırsın, ya da kazanamazsan geri çekilip rakibi karşılarsın." ifadesini kullanıyor. Tecrübeli hoca ayrıca çabuk, birlikte ve geniş alanda oyun felsefesini benimsiyor. Domenec Torrent'in taktiğinde geçiş hücumları da çok büyük bir önem taşıyor.

"PEP KARDEŞİM GİBİ.."
10 yıl boyunca Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City'de Pep Guardiola'nın yanında 2. adam olan Torrent, İspanyol teknik adamı, "O benim için arkadaştan öte. Bir erkek kardeş" olarak tanımlıyor. 2018 yılında artık kariyerine 1. adam olarak devam etmek isteyen Torrent, bu konuyu Guardiola'ya danışıyor. Ve ünlü teknik adamdan, "Yapabilirsin, sana güveniyorum" yanıtını alınca Manchester City'nin de bulunduğu grubun bir başka güçlü ekibi olan New York City'nin başına geçiyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0