Inaki Pena kimdir?

Galatasaray'da bir süredir gündemi meşgul eden yedek kaleci krizi sona erecek gibi görünüyor. Muslera'nın sakatlığı sonrasında İsmail Çipe'nin performansı büyük bir eleştiri konusu olurken, teknik direktör Domenec Torrent bu bölgeye takviye yapmaya hazırlanıyor. İspanyolların ünlü gazetesi Mundo Deportivo'nun haberine göre Barcelona'nın genç kaleci Inaki Pena sezon sonuna kadar Galatasaray'a gitmek üzere.. 

INAKI PENA KİMDİR?

2 Mart 1999, Alicante doğumlu olan ve tam adı Ignacio Peña Sotorres olarak bilinen genç kaleci, futbol hayatına doğup büyüdüğü bölgenin takımı olan Alicante'de başlarken, 2009 yılında Villareal altyapısına transfer oldu. Barcelona scoutlarının dikkatini çeken Pena, takvim yaprakları 2012 yılını gösterdiğinde Barcelona'nın altyapısına transfer edildi. Çeşitli yaş kategorilerinde İspanya milli takımının da formasını giyen Pena, uzun süredir bulunduğu La Masia'dan 2020 yılında mezun oldu. İki sezondur A takımda üçüncü kaleci olarak yer alan Pena, bu sezon A takım - B takım arasında kontenjan oyuncusu olarak yer alıyor. Bu sezon B takımda sadece 9 maçta görev yapan Pena, A takım bünyesinde 26 maçta yedek kulübesinde bekledi. 

Kulübüyle 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunan genç kaleci, hali hazırda koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle 26 Ocak 2022 tarihine kadar karantinada olacak. Domenec Torrent'in ekibinde yer alan kaleci antrenörü Richard Segarra ile birlikte uzun zamandır çalışan Inaki Pena, tabir-i caizse altyapıya girdiği günden beri İspanyol antrenörle çalışıyor. 


FCN Blog'un konsept programı Eski Açık yeni bölümüyle yayında.. Galatasaray'da yaşanan yönetim krizi, Domenec Torrent'in saha içi tercihleri ve sportif direktörlük için ismi geçen Luis Campos'u masaya yatırdık!
 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0