KBSL | Kayseri'ye evimizde kaybettik!

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde sezonun 13. haftasında sahaya çıkan Galatasaray kadın basketbol takımı evinde Bellona Kayseri'yi ağırladı. Baştan sona çekişmeli geçen ve büyük bir kısmını deplasman ekibinin üstünlüğü ile geçen karşılaşmada takımımız sahadan 58-61'lik mağlubiyetle ayrıldı. 

Maç sabahında Riquna Williams ile yollarını ayırdığını açıklayan Galatasaray kadın basketbol takımı mücadeleye Pelin Bilgiç, Sude Yılmaz, Anete Steinberga, Kaela Davis ve Tina Krajisnik beşiyle başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin yarım dilimlik bölümü 10-10 eşitlikle geçildi. Anete Steinberga'nın 9 sayısıyla öne çıktığı bu çeyreği 19-15 önde kapadık. İkinci periyotta dengeli mücadele devam etti. Davis'in de katkılarıyla hücum zenginliği artıran takımımız ilk çeyrekteki farkı muhafaza ederek ilk yarıyı 36-32 önde geçti. Üçüncü çeyreğin ortasını 8 sayı üstünlükle geçen Sarayın Sultanlarına karşı reaksiyon gösteren Bellona Kayseri Basketbol, farkı tekrar dört bandına çekti ve son çeyreğe 50-46 üstünlükle girdik. Son periyotta daha fazla skor üreten Kayseri ekibine karşı son saniyeye üç sayı geride giren Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, Tina’nın son saniye üçlük denemesinde isabet bulamayınca maçı uzatmaya götüremedi. Kayseri Basketbol maçı 61-58 kazanarak ligdeki ikinci galibiyetini aldı.  

Sarayın Sultanları'nda en skorar isim 19 sayı üreten Kaela Davis olurken, 15 sayı - 11 ribaundluk performansıyla Tina Krajisnik mağlubiyete engel olamadı. Uzun süreli sakatlığının ardından ilk kez sahaya çıkan Anete Steinberga ise 15 sayı ve 8 ribauntla maçı tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0