STSL | Şapkayı koyup, düşünme vakti..

Süper Lig'in ikinci yarısının ilk maçında Galatasaray evinde GZT Giresunspor'u ağırladı. Çeşitli nedenlerden dolayı 10 oyuncusundan yoksun olarak sahaya çıkan Fatih Terim'in öğrencileri sahadan 1-0 'lık skorla mağlup ayrılarak, ligdeki kötü gidişini kaldığı yerden devam ettirdi. 

Sakatlıklar, koronavirüs salgını, Afrika Kupası ve sarı kart cezalıları derken Giresunspor karşısında Galatasaray'ın kadrosu  tabir-i caizse rotasyonun dibine vurdu. İsmail Çipe'nin önünde savunma dörtlüsü Boey, Işık Kaan, Nelsson, Ömer Bayram'dan oluşurken orta sahada Berkan - Cicaldau - Emre Kılınç üçlüsü yer aldı. Babel'in sol kanatta olduğu hücum rotasyonunda, Morutan sağ kanatta ve Halil Dervişoğlu tek forvet olarak sahaya çıktı. Oyunun ilk 10 dakikalık bölümünde topun sahibi olan ve rakip ceza sahasında girdiği pozisyonları sonuçlandıramayan Galatasaray, bu sezon bir klasik haline geldiği "kalesine gelen ilk şutta gol yeme" serisine devam etti ve konuk ekip ilk şutunda tabelayı 1-0'a çevirdi. Golün ardından tam anlamıyla topun arkasına geçen ve hızlı atakları kovalayan Giresunspor, ceza sahasında Galatasaray'a pozisyon vermezken kornerde Halil'in kafa vuruşunu Okan'ın çizgiden çıkarttığı pozisyon dışında Terim'in öğrencileri devreyi pozisyonsuz tamamladı. Giresunspor karşısında rakip kaleye 9 şut denemesi yapan Galatasaray, bu şutların sadece 1 tanesinde isabet bulabildi. Galatasaray ilk yarıda rakibi karşısında %65 topla oynama oranına sahip olurken; 259 başarılı pas yaptı.

Karşılaşmada ilk 11'de başlayan genç savunma oyuncumuz Işık Kaan Arslan, mücadelenin 15. dakikasında topsuz alanda yaşadığı sakatlık sonrasında yerini Luyindama'ya bıraktı. 

1-0 geride girilen ve tabir-i caizse hiç bir şey oynanmadan tamamlanan 45 dakika sonrasında teknik direktör Fatih Terim iki değişiklik yaptı. İkinci yarı öncesinde Berkan Kutlu ve Emre Kılınç kenara gelirken; Aytaç Kara ve Oğulcan Çağlayan oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısının başlamasıyla birlikte topa sahip olan ve tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenmeye çalışan Galatasaray, girdiği tüm frısatları değerlendiremedi. Özellikle, dakikalar 57'i gösterirken Giresunspor kaleci Okan Kocuk çizgi üzerinde 3 net kurtarış yaparken, pozisyonun baş kahramanlarından Halil Dervişoğlu kaleye 1 metre mesafede girdiği pozisyonlarda zoru başararak topu kaleci Okan'a nişanlamayı başardı. Genç oyuncu bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra ceza sahası içerisinde 2 arkadaşı net pozisyondayken, ceza sahası dışından kaleye vurup top farklı şekilde dışarıya gidince ıslıklandı. Pozisyonun ardından Halil tribünün protestoları eşliğinde kenara gelirken, Arda Turan oyuna dahil oldu. Arda'nın da oyuna dahil olmasıyla birlikte Galatasaray'da hücum hattı enteresan bir hal alırken, Babel ve Arda sol kanatta birlikte oynadığı sırada Oğulcan Çağlayan ceza sahasında tek forvet olarak görev yaptı. Karşılaşmada 75.dakikadan sonra rakip kalede pozisyona giremeyen Galatasaray'da panik oyunu başladı ve doldur-boşalta dönerken, tribünlerden de tepki tezahüratları yükselmeye başladı. Son 10 dakikalık bölümde yönetim, teknik direktör Fatih Terim ve oyuncular protesto edildi. Son düdükle birlikte bu tepki daha da artarken maç sonunda kale arkası tribünü terk etmeyen ultrAslan taraftar grubu, kaptan Arda Turan'ı soyunma odasından geri çağırdı ve İtalya'da örneğini gördüğümüz bir diyalog gerçekleşti. 

Süper Lig'in ilk yarısını 10. sırada tamamlayan Galatasaray, ikinci yarının ilk maçından da mağlubiyetle ayrılarak zirvenin tam 22 puan gerisine düştü. Fatih Terim'in öğrencileri, 20 hafta sonunda topladığı 27 puanla küme düşme hattında bulunan Kasımpaşa'nın 9 puan üzerinde yer alıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0