STSL | Yazık oldu..

Süper Lig'de yılın ilk derbisinde 23. hafta karşılaşmasında Galatasaray evinde Trabzonspor'u konuk etti. Rakibi karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Galatasaray, mücadelenin son 5 dakikalık bölümünde kalesinde arka arkaya gördüğü gollerle sahadan 1-2 mağlup ayrıldı. Takımımızın tek golünü penaltıdan Alexandru Cicaldau kaydederken, konuk ekibin golleri Bakasetas ve Visca'dan geldi. 

İLK 11'DE DEĞİŞİKLİK
Hafta içi mesaisinde Kasımpaşa karşısında sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılarak kötü gidişine devam eden Galatasaray'da teknik direktör Domenec Torrent kadroda değişikliğe gitti. İspanyol teknik adam, kalede Fatih Öztürk'e şans verirken savunma dörtlüsünü Boey, Marcao, Nelsson, Ömer'den yana tercih etti. Orta alanda kart cezası sona eren Taylan ve Berkan formasına kavuşurken, Cicaldau'nun merkezde olduğu düzende Kerem Aktürkoğlu ve Emre Kılınç kanatlarda yer buldu. Hücum hattında ise tek forvet olarak Halil Dervişoğlu görev yaptı. 

İLK YARI: KUSURSUZ OYUN
Süper Lig'de bu sezon kötü bir süreç yaşayan Galatasaray, santrayla birlikte müthiş bir oyun ortaya koydu. Domenec Torrent'in öğrencileri rakibi karşısında orta alanda yoğun pres yaparken, geçiş oyunlarıyla da rakip kalede tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Emre Kılınç ve Kerem Aktürkoğlu'nun tabir-i caizse resital sunduğu ilk 45 dakika sonunda Trabzon ceza sahasına 13 kez giren Galatasaray, rakip kaleyi de 8 kere yoklamayı başardı. İlk 20 dakika boyunca topun sahibi olan ve rakibinin üzerine giden Galatasaray, aradığı golü de yarım saat tamamlanmak üzere buldu. Emre Kılınç'ın pasında ceza sahasına giren Kerem rakibinin müdahalesiyle yerde kalırken, VAR incelemesi sonrasında takımımız penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Cicaldau, topu ve kaleciyi ters köşeye göndererek takımımızı 1-0 öne geçirdi. Dakikalar 39'u gösterdiğinde Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan Çakır maçın gidişatına dair küçük bir pasaj sundu. Berkan'ın şutu savunmadan sekerken, ters ayakta yakalanan milli kaleci topu son anda bir refleksle kontrol ederek kornere gönderdi. Bu pozisyonun ardından son 5 dakikalık bölümde herhangi bir pozisyon olmadı ve Galatasaray devreye üstün bir oyunun yanı sıra tabelada da üstün bir şekilde soyunma odasına gitti. 

İKİNCİ YARI: TANINMAZ HALDE!
İlk yarının ardından Galatasaray'da ikinci yarıda herhangi bir değişiklik olmazken, Trabzonspor'da iki değişiklik birden geldi. İlk 45 dakikalık bölümde Galatasaray orta sahayı kontrol altına alırken, ikinci yarıda oyun üstünlüğünü Trabzonspor'a kaptırmasa da topun arkasına geçmeye başladı. Tabir-i caizse ilk yarının ardından ikinci yarı Galatasaray ilk bölümde tanınmaz haldeydi. Maçın ilk yarısında orta alanı ele geçiren ve ön alanda şok pres yapan Galatasaray, ikinci yarıda rakibini kendi yarı sahasında karşılarken savunmada da rakibine çok pozisyon vermedi. Nelsson - Cornelius'un ikili mücadelelerinde gülen taraf Nelsson olurken, karşılaşmanın 60-80 dakikaları arasında Galatasaray oyunun hakimi olmaya başladı. Rakip kalede Feghouli'nin 84. dakikada sağ taraftan gelişen hızlı atakta Ömer Bayram kayarak müdahale etmek isterken ıskalarken, Peres'in ortasında da Marcao topu adeta Bakasetas'ın önüne indirdi. Yunan oyuncunun sert şutu ağlarla buluşurken, tabelaya da 1-1'lik eşitlik geldi. Golün ardından Emre Kılınç'ın uzun pasında Ryan Babel önüne kontrol edip, uzak direğe şutunda Uğurcan müthiş bir refleksle topu çıkarttı. Mücadelede son 2 dakikalık bölüme girilirken Boey - Emre Kılınç ikilisi kenara gelirken; Morutan - Yedlin ikilisi oyuna dahil oldu. Aynı dakikalarda Kerem'in sol çaprazdan şutu üstten auta çıktı. Mücadelede son dakikalara girilirken, savunmada yaptığımız büyük bir hata bize çok pahalıya mal oldu. Galatasaray'da bu sezon yaklaşık 10 kez aynı hatayı yapan Taylan Antalyalı, yine aynısını yaptı. Fatih'in elle kısa oynadığı pozisyonda Taylan çevre kontrolü yapmadan, ters ayağıyla topu soluna oynadı ancak kısa pas hatasında Visca topu önüne buldu ve Bosna-Hersekli oyuncunun ceza sahası dışından şutunda top ağlarla buluştu. Golün ardından büyük bir yıkım yaşayan takımımız son dakikada yine Uğurcan Çakır'a takıldı. Yedlin'in ortasında kafayı vuran Babel'in vuruşunda milli kaleci direk dibinden topu çıkarttı ve beraberliğe izin vermedi. Karşılaşma bu sonuçla sona erirken, baştan sona müthiş bir mücadele ortaya koyduğumuz karşılaşmadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldık. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0