Başkan Elmas komisyonları açıkladı!

Galatasaray'da başkan Burak Elmas uzun zamandır üyelerin merak ettiği ve sürekli olarak gündeme gelen "menajer komisyonlarını" resmen açıkladı. 1000 üyenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda başkan Elmas, geçmiş dönemde ödenen menajerlik ücretlerini açıklarken Eskişehirspor'dan bedelsiz olarak transfer edilen Jesse Sekidika için ödenen ücret dikkat çekti! 

Galatasaray'da başkan Burak Elmas, uzun zamandır gündemde olan menajer komisyonlarıyla ilgili olarak üyelere bilgi verdi. Başkan Elmas yaptığı açıklamada kendisinin geride bıraktığı 2 transfer döneminde 4 milyon Euro komisyon ödendiğini açıklarken; Dursun Özbek döneminde 12 milyon Euro ve Mustafa Cengiz döneminde 23 milyon Euro menajerlik ücreti ödendiğini belirtti.

2015-2022 yılları arasında 39 milyon Euro'luk menajerlik ücretinin 51 futbolcu ve 66 menajer için ödendiğini belirten Elmas, özellikle bazı menajerlerin normalin çok üzerinde komisyon aldığını ve Galatasaray'ın tüm transferlerinde görüşme yapmak için yetkili olmasına dikkat çekti. Burak Elmas yaptığı bilgilendirmede Radamel Falcao'nun transferinde menajerlik ücreti olarak 3 milyon 750bin Euro ödendiğini belirtirken; 2020 yılında TFF 1.Lig takımı Eskişehirspor ile sözleşmesini feshettikten sonra bedelsiz olarak transfer edilen Jesse Sekidika için toplamda 2 menajere 1.5 milyon Euro ödendiğini açıkladı. Bu isimlerin yanı sıra Kostas Mitroglou için menajerlik ücreti olarak 700bin Euro; Steven Nzonzi için menajerlik ücreti olarak 600bin Euro ödendiği belirtildi. 

FALCAO + DIAGNE: 50 MİLYON EURO!
Toplantıda ayrıca Radamel Falcao'nun kulübe toplam yükünün 22.9 milyon Euro, Mbaye Diagne'nin toplam yükünün 26.9 milyon Euro, Christian Luyindama'nın toplam maliyetinin 14.3 milyon Euro ve bir sezon kiralık olarak forma giyen Jean-Michael Seri'nin de ilgili sezonda takıma yaklaşık 5.5 milyon Euro'luk yükünün olduğu belirtildi. 

DEVRE ARASI OPERASYONU: 2.3 MİLYON EURO
Başkan Elmas ayrıca yaptığı sunumda bu sezon devre arasında takımdan ayrılan DeAndre Yedlin'e 850 bin Euro, Gustavo Assuçao'ya ise 270 bin Euro fesih tazminatı ödendiğini duyurdu. Mbaye Diagne'nin ise sözleşmesini feshetmek için 1.2 milyon Euro aldığı aktarıldı.


Eski Açık'ın yeni bölümü yayında.. Haftalar sonra Göztepe deplasmanında galibiyetle tanışan Galatasaray'da yönetim eleştiri oklarının hedefinde.. Bafetimbi Gomis'in iki golle döndüğü Galatasaray kariyerinde Domenec Torrent de ilk galibiyetini aldı! Yayının tamamı için..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0