Şampiyonlar Ligi | Galatasaray NEF evinde kaybetti!


Basketbol Şampiyonlar Ligi Top 16 Turu’nda I Grubu’nda Galatasaray NEF, JDA Dijon'u konuk etti. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Dijon takımı 75-72’lik skorla kazandı. Bu sonuçla  Galatasaray NEF grupta ilk maçını kaybederken Dijon ise 3. maçında 2. galibiyetini aldı.

Dee Bost, Melo Trimble, Akoon-Purcell, Sadık Kabaca Davids Kravish beşiyle başladığımız mücadelede dört basketbolcumuz çift haneli sayı üretti. David Kravish 15 sayı, 11’i hücum ribaundu olmak üzere 18 ribaunduyla double-double yaparak ön plana çıkan oyuncumuz oldu. Okben Ulubay 14 sayı ve 4 ribauntluk benç katkısıyla dikkat çekti. Akoon-Purcell ve Melo Trimble ise 11’er sayı ürettiler. 

İsabet yüzdesi yüksek bir başlangıç yapan Dijon, sayısal üstünlüğü çabuk yakalarken boyalı alanda Kravish’in sayılarıyla hücumda etkili olmaya çalıştık. Basit top kayıplarının ardından gelen hızlı hücum sayılarına engel olamayan takımımız molaya 19-11 geride gitti. Dijon bulduğu sayılarla molanın ardından farkı çift hanelere çıkardı. Melo ve Okben’in faul çizgisinden bulduğu sayılarla ilk periyodu 24-16 geride kapadık.

İkinci çeyreğin başında farkı 6’ya kadar çeken Galatasaray Nef, Simon ve Holston’un dış atışlardaki yüzdeki atışlarıyla tekrar çift haneli geriye düştü: 22-34. 12-0’lık mükemmel seriyle oyuna girdi ve maça eşitlik geldi: 34-34. Okben Ulubay’ın son hücumda gönderdiği üçlükle 25-14’lük skor üstünlüğü ile devreyi 41-38 önde tamamladık. 

David Kravish 9 sayı, 7 ribaunt ile öne çıkan oyuncumuz olurken Akoon-Purcell ve Okben Ulubay 7’şer sayıyla ilk yarıda en çok katkı veren basketbolcularımız oldu.   

Üçüncü çeyrekte Kravish ve Okben’in sayılarıyla çeyrek ortasını 52-44 önde geçtik. Dee Bost’un üçlüğüyle Dijon molası geldi. Kalan dakikalarda Dijon’un farkı 4’e çekmesiyle 59-55 skorla final periyoduna gittik. 

Farkı açmaya çalıştığımız dakikalarda Dijon, Loum ve Holston ile bulduğu sayılarla maça tekrar ortak oldu. Simon’un üçlüğüyle Dijon öne geçti ve molaya gittik: 65-66. Kravish çember altında aldığı hücum ribauntları ve sayılarıyla dikkat çekerken 02:39’daki molaya Holston’un sayısıyla 70-67 geride girdik. Melo’nun faul isabetleriyle farkı bire çekmemizle tekrar molaya gidildi. Faul sonrası verdiğimiz hücum ribaundunun ardından Holston’un üçlüğü kırılma anı oldu. Mola dönüşü Trimble Melo üçlüğü gönderip farkı 2’ye indirse de son hücumda eşitlik şansını değerlendiremedik. Dijon maçı 75-72 kazandı.   

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0