STSL | Son saniyeye kadar!

Süper Lig'de tarihinin en kötü günlerini geçiren Galatasaray, ligin 26. haftasında Göztepe ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında maçın başında Nelsson'un golüyle öne geçen Galatasaray, müthiş bir sona sahne olan karşılaşmadan Bafetimbi Gomis'in golleriyle 3-2'lik galibiyetle ayrılarak ligde uzun bir aradan sonra galibiyetle tanıştı. 

Teknik direktör Domenec Torrent zor geçmesi beklenen deplasmanda ilk 11'de önemli değişiklikler yaptı. İspanyol teknik adam Pena'nın önünde savunma dörtlüsünü Omar, Nelsson, Marcao, Ömer'den yana kullandı. Orta alanda Pulgar - Taylan ikilisinin önünde forvet arkası rolünde Halil Dervişoğlu'nu sahaya süren Torrent, hücum hattını ise Babel, Kerem ve Mohamed üçlüsünden oluşturdu. İspanyol teknik adam karşılaşmanın ikinci yarısında ilk olarak 60. dakikada Berkan Kutlu, Alexandru Cicaldau ikilisini; 70. dakikada ise Bafetimbi Gomis ve Emre Kılınç'ı sahaya sürerken; mücadelenin son saniyelerinde de Patrick van Aanholt oyuna dahil oldu. 

Eski Açık'ın yeni bölümünü izlemeyi unutmayın: 👇👇

Ev sahibi ekip karşılaşmaya önde presle başlarken, Galatasaray maçın ilk dakikalarında golü bularak rakibine şok bir yanıt verdi. Mücadelede 3. dakika daha dolmamışken orta alanda kazanılan serbest vuruşta Ömer Bayram'ın ortası savunmadan sekerken, Nelsson ceza sahası içerisinde sol ayağıyla sert bir plase vurdu ve top ağlarla buluştu. Bu gol aynı zamanda Galatasaray'ın bu sezon ligde attığı en erken (02:46) gol oldu. Golün ardından topu direkt olarak rakibe veren ve kontrataklarla rakip kalede tehlike arayan Galatasaray'da teknik direktör Domenec Torrent her ne kadar "ileriye uzun oynama" fikrini düşünse de, rakip yarı alanda Mohamed dışında hiç bir oyuncusundan top indirme konusunda katkı alamadı. Erken gelen gol sonrasında tabir-i caizse orta sahada bir danışıklı dövüş halini alan karşılaşmada Göztepe aradığı beraberlik sayısını ilk yarının son dakikalarında buldu. Sol çizgide Ömer Bayram bir dakika içerisinde üstüste 2 kez top kaybetmesine karşın, 3 rakibinin arasına dalıp kaptırdığı top Galatasaray kalesinde penaltıyla sonuçlandı. Sol kanattan gelişen atakta açılan ortada Taylan ceza sahası içerisinde elle oynadı ve maçın hakemi Arda Kardeşler beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Ndiaye, devre biterken skora eşitlik getirdi. 

Galatasaray ilk yarıda %36 topla oynama oranına sahip olurken, 45 dakika boyunca sadece 64 pas yaptı. Galatasaray'da ilk 45 dakikada 5 oyuncunun (Babel, Mohamed, Omar, Kerem, Halil) pas sayısı 10'un altında kalması da dikkat çekti. 

Galatasaray'da teknik direktör Domenec Torrent ilk yarının ardından herhangi bir değişiklik yapmadan ikinci 45 dakikaya başladı. Mücadelenin ikinci yarısı, ilk yarının aksine müthiş bir mücadele ve heyecana sahne oldu. Maçın ikinci yarısı iki takımın orta sahadaki mücadelesinin ağırlıklı olduğu bir oyun tarzıyla başlarken, dakikalar 60'ı gösterdiğinde Galatasaray büyük bir fırsatı değerlendiremedi. Göztepe kalecisi İrfan Can'ın hatası sonrasında topla buluşan Halil Dervişoğlu boş kaleye vurmak yerine, ofsayt pozisyonundaki Mostafa Mohamed'e pas verince büyük bir şans kaçmış oldu. Dakikalar 65'i gösterdiğinde Galatasaray'da ceza sahası içerisinde elle oynayan Ömer Bayram penaltıya sebebiyet verirken, topun başına geçen Ndiaye takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti. Kalesinde gördüğü ikinci golün ardından tabir-i caizse topla tüfekle rakip yarı alana yüklenen ve ceza sahasında bir çok kez topla buluşan Galatasaray, aradığı golü 85. dakikada penaltıdan buldu. Ceza sahasına açılan ortada Berkan elle oynarken, oyun bir süre devam etti ancak VAR'ın uyarısı sonrasında oyun durdu. Maçın hakemi Arda Kardeşler pozisyonu izledikten sonra beyaz noktayı gösterdi ve topun başına geçen Bafetimbi Gomis skoru eşitledi. Karşılaşmanın son bölümünde Galatasaray bir kez daha penaltı kazandı ancak maçın hakemi Arda Kardeşler, kenara gelerek bir kez daha izlediği pozisyonda Arslanagic'in elle oynamasına "nizami" diyerek penaltı kararını iptal etti. Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra Galatasaray bir kez daha penaltı kazandı. Sol kanattan açılan ortada Emre Kılınç arka direkte topa hamle yaparken, rakibinin arkadan bileğine basması sonrasında yerde kaldı. Oyun bir süre devam ederken, VAR'ın uyarısı sonrasında Arda Kardeşler uzatma dakikalarının 6. dakikasında beyaz noktayı gösterdi. Topun başına bir kez daha geçen Bafetimbi Gomis, yaklaşık 4 yıl evvel şampiyonluğu getirdiği İzmir'de bu sefer galibiyeti getiren golü kaydetti. Bu golün ardından başka bir pozisyon olmadı ve Galatasaray ligde çok uzun bir aradan sonra galibiyetle tanıştı. 

Bu sonucun ardından altı maçlık galibiyet hasretine son veren Galatasaray puanını 32'ye yükseltti ve 13. sıraya çıktı. Domenec Torrent'in öğrencileri maç boyunca %41 topla oynama oranına sahip olurken, rakip kaleye 7'si isabetli 10 şut attı. Galatasaray maç boyunca %69 pas isabetiyle toplamda 186 başarılı pas yaptı ancak rakip ceza sahasına açılan 12 ortanın sadece 3 tanesinde isabet buldu. 

Eski Açık'ın yeni bölümünü izlemeyi unutmayın: 👇👇

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0