STSL | Derbide kazanan Galatasaray!

Süper Lig'de haftanın kapanış maçında Galatasaray, evinde ezeli rakibi Beşiktaş'ı konuk etti. Rakibi karşısında ilk yarıda baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan ve oyunu domine eden Domenec Torrent'in öğrencileri sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak bu sezon ilk kez bir derbi galibiyeti yaşadı. Galatasaray'a galibiyeti getiren gollerin ikisi de Kerem Aktürkoğlu'ndan gelirken, konuk ekibin tek sayısını da Rıdvan Yılmaz kaydetti. 

Geçtiğimiz hafta Barcelona deplasmanından golsüz eşitlikle ayrılarak UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final umutlarını rövanşa bırakan Galatasaray'da teknik direktör Domenec Torrent, kadroda büyük bir değişiklik yapmadan derbiye çıktı. İspanyol teknik adam, hafta içi oynanan Barcelona maçındaki ilk 11'inden sadece iki değişiklik yaparken; savunmanın sağında Sacha Boey yerine Omar Elabdellaoui'ye şans verirken, kanatta da Ryan Babel'in yerine Emre Kılınç'ı sahaya sürdü. 

Karşılaşmaya Galatasaray baskılı başladı. 9. dakikada Omar'ın ortasında Mostafa Mohamed'in bomboş pozisyonda kafa vuruşu dışarı çıktı. Tempolu oyununu sürdüren Cimbom'da Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahasına girmeden topu sağına çekip kaleye iyi bir top gönderdi, kaleci Ersin topu son anda kornere çeldi. 15. dakikada Beşiktaş tehlikeli geldi. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Ghezzal ortaladı, Necip'in kafa vuruşu çizginden çıkarken pozisyonun devamında sağ taraftan yapılan ortada Atiba kafayı vuruşu direkten döndü. Dönen topu Alex Teixeira tamamlamak istedi ancak top üstten auta gitti. 22. dakikada Galatasaray'ın aradığı gol geldi. Mostafa Mohamed Mohammed ceza sahasına girdi, üç rakibine rağmen düşmedi ve pasını çıkarttı. Kerem gelişine nefis vurdu, top ağlarla buluştu: 1-0. 31. dakikada fark 2'ye çıktı. Mohammed ön alanda pres yaptı, topu kazandı. Sağdan açılan ortaya Kerem altı pasta kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu: 2-0. Beşiktaş'ta Önder Karavelli bu bölümde iki oyuncu birden değiştirdi. İlk yarıda başka gol olmadı ve Galatasaray 2-0 önde tamamladı. 



Galatasaray ikinci yarıya Feghouli-Cicaldau değişikliğiyle başladı. 48'da Cicaldau sarı kart gördü. 55. dakikada 3. gole çok yaklaştık. Sağ taraftan gelen ortayı Mostafa Mohammed pres yaptı topu kazandı. Mısırlı önünü açıp kaleye vurdu, savunmadan sekti. Galatasaray'da 65. dakikada Mostafa Mohamed gole bir kez daha yaklaştı. Kerem Aktürkoğlu'nun pasında Mostafa Mohammed kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Ersin'i geçemedi. Devam eden pozisyonda Vida çizgiden çıkardı! 67. dakikada Mostafa Mohamed, Omar ve Emre Kılınç oyundan çıkarken Emre Kılınç, Sacha Boey ve Bafetimbi Gomis oyuna girdi. 80'de maçın yıldızı Kerem yerini Ömer Bayram'a bıraktı. 85'de Beşiktaş golü buldu. Sağ taraftan gelişen atakta Rıdvan Yılmaz ceza sahasında topla buluştu. Genç oyuncu önünü açıp kaleye sert vurdu, Pena elinden kaçırdı ve skor 2-1'e geldi. 90+2'de Gomis ceza sahasında sırtı dönük topu kontrol etti. Fransız forvet vurdu, Necip kademeye girdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray derbiden istediğini alan taraf oldu: 2-1.  Bu sonuçla Galatasaray ligde puanını 38'e yükseltti. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0