UEL | Canınız sağolsun!

UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci turun rövanş maçında Galatasaray, evinde Barcelona'yı ağırladı. Rakibi karşısında 1-0 öne geçmesine karşın sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılan takımımızın böylelikle Avrupa serüveni sona ermiş oldu. Galatasaray'ın tek golünü Marcao kaydederken, konuk ekibin gollerini Pedri ve Aubameyang kaydetti. 

Camp Nou'dan golsüz eşitlikle dönerek tur umudunu iç sahaya taşıyan Galatasaray'da teknik direktör Domenec Torrent, bir önceki maça göre ilk 11'de birisi zorunluluktan olmak üzere kadrosunda iki değişiklik yaptı. İspanyol teknik adam, kasığından yaşadığı sakatlığı sebebiyle Sofiane Feghouli yerine Alexandru Cicaldau'yu merkezde görevlendirirken hücum hattında da Mostafa Mohamed'in yerine maça Bafetimbi Gomis ile başladı. 

MARCAO ATTI, STADYUM YIKILDI! 
Barcelona karşısında beklendiği üzere Galatasaray rakibini geride karşılayarak ve kalesini savunarak başladı. İspanyol ekibi karşısında ilk maçın kopyası bir oyun ortaya koyan takımımız, orta alanda kazanılan toplarda kanatlarda Kerem - Babel ikilisinin yanı sıra önde de Gomis ile hızlı hücuma çıkmaya yönelik bir oyun ortaya koydu. Ancak işler planladığı gibi pek gitmedi.. Özellikle fiziksel olarak Barcelona savunmasıyla mücadele etmekte zorlanan Gomis, takımı ön tarafa taşıma konusunda da beklentilerin altında kaldı. Fransız yıldız, kontralarda ağır kalması nedeniyle rakip savunmanın yerleşmesine zaman tanıdı. Maçın ilk dakikalarında savunma arkasına atılan topta Gomis kontrol edip rakibinden sıyrıldı ancak şut sırasında Jordi Alba son anda kademeye girerek tehlikeyi önledi. Devam eden atakta Kerem'in şutu savunmadan döndü. Bu atağın sonrasında kazanılan kornerde Patrick van Aanholt'un ön direğe ortasında Gomis'in kafa vuruşu üstten dışarıya gitti. Bu pozisyonların hemen ardından Barcelona üstüste iki tehlikeli pozisyon buldu ancak bu fırsatları değerlendiremedi. Karşılaşmada dakikalar 28'i gösterdiğinde Ali Sami Yen'de tribünler tabir-i caizse aşağıya indi! Cicaldau'nun kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktası üzerinde uçan kafayı vuran Marcao, takımını öne geçirdi. Golün ardından tabir-i caizse hep birlikte yarı alana çekilen ve devre sonuna kadar skoru korumak isteyen Galatasaray, hızlı hücumlarla da rakip yarı alanda tehlike yaratmak istedi. Bir nevi başlangıç planına dönen Torrent'in öğrencileri, İspanyol ekibinin yetenekli isimlerine karşı sadece 10 dakika direnebildi. Ferran Torres'in pasında ceza sahasında topla buluşan Pedri, genç yaşına rağmen müthiş bir soğukkanlılıkla önünü boşalttı ve yakın mesafeden Pena'nın ayak dibine şutunda skoru eşitledi. İlk yarının uzatma dakikalarında Babel'in ara pasında Gomis açık alanda topla buluşmasına karşın atak olgunlaşamadı ve savunma kademeye girerek tehlikeyi önledi. Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdiğinde Galatasaray rakip kaleye ilk yarıda 7 şut atarken, bu şutların 3'ünde isabet buldu. Barcelona ise aynı sayıda şut denemesine karşın sadece 1 kez isabetliydi. 

KATALANLAR DEVREYE GOLLE BAŞLADI
Mücadelenin ikinci yarısına Barcelona teknik direktörü Xavi değişiklik yaparak başladı ve Traore'yi kenara alırken, Dembele'yi oyuna dahil oldu. Konuk ekip mücadelenin ikinci yarısına golle başlarken, oyunun gidişatını da çok erkenden değiştirdi. Barcelona adına gelişen atakta Sergio Busqeuts'in şutu Aubameyang'a çarptı ve Inaki Pena son anda topu karşıladı. Devam eden karambolde Torres'in şutunu ayaklarıyla karşılayan Pena, altı pasta bomboş durumdaki Auba'nın tek dokunuşuna engel olamadı ve Barcelona devrenin başında 2-1 öne geçti. Golün ardından Galatasaray başlangıcın aksine, ön alanda topu kontrol etmeye yönelik bir oyun ortaya koyarken Barcelona da skoru rahatlatma çabasındaydı. Dakikalar 59'u gösterirken Patrick van Aanholt'un ceza sahası dışından nefis bir şut gönderdi ancak top üst direği sıyırarak dışarıya çıktı. Galatasaray'da teknik direktör Torrent ilk değişikliğini 63. dakikada yaptı ve maçın başından beri fiziksel olarak takımı eksik oynatan Gomis yerine Mostafa Mohamed oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın son yarım saatlik bölümünde Barcelona topu kontrol ederek zamana oynarken, Galatasaray adına dakikalar 79'u gösterdiğinde Kerem Aktürkoğlu ceza sahasında çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleye vurmak yerine pasını çıkartınca büyük bir fırsatı kaçırmış oldu. Mücadelenin son 10 dakikalık bölümünde maçtaki gerginlik arttı ve saha içi karıştı. İlk dakikadan itibaren hakemle sürekli konuşan Busquets'in performansına bir de Pique ve Alba'nın saha içi tahrikleri eklenine tribünden atılan maddelerle birlikte oyuncular arasında da gerginlik yaşandı. Son bölümde herhangi bir pozisyon olmadı ve Galatasaray sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılarak UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti. 

Galatasaray maç boyunca %32 topla oynama oranına sahip olurken, rakip kaleye 9 şut girişiminde bulunurken 3'ünde isabet buldu. Oyunun genelinde topun hakimi olan Katalan ekibi, maç boyunca 19 şut girişiminde ise 4 kez isabet bulabildi. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0