Her şey için teşekkürler Efe Güven!

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun tamamlanmasının ardından play-off çeyrek finalinde Nesibe Aydın'a iki maç sonunda kaybederek sezonu noktalayan Galatasaray kadın basketbol takımında baş antrenör Efe Güven ile yollar ayrıldı. 

Galatasaray altyapısında çeşitli kademelerde 11 yıl görev aldıktan sonra ilk olarak 2017-18 sezonunda Marina Maljkovic'in yardımcı antrenörü olarak A takımda görev yapmaya başlayan Efe Güven, birinci adamlık konumunda geçirdiği 4 yılın ardından görevinden ayrıldı. Efe Güven yönetimindeki Galatasaray kadın basketbol takımı 4 sezon boyunca düşük bütçeli bir takım olmasının yanı sıra tecrübeli oyuncuların yanında kadronun neredeyse yarısının altyapıdan gelen genç oyunculardan oluşması dikkat çekti. 

İlk sezonunda normal sezonu 6. sırada bitiren Efe Güven yönetimindeki Galatasaray, yarı finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 3-2 kaybederek sezonu noktalamıştı. Eurocup'ta çeyrek finalde elenen Sarayın Sultanları, kupada da yine çeyrek finalde Fenerbahçe'ye elendi. Bir sonraki sezon (2019-20) koronavirüs salgını nedeniyle "Beyaz Sezon" ilan edilirken, Galatasaray kadın basketbol takımı normal sezonda 2. sırada yer alıyordu. Pandemi öncesinde oynanan Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda eden takımımız, Eurocup'ta ise gruplardan çıkamadı. 2020-21 sezonunda ligde normal sezonu 3 mağlubiyetle ikinci sırada tamamlayan Sarayın Sultanları, uzun bir aradan sonra play-off finali oynadı. Final serisinde Fenerbahçe karşısında 3-0 yenik ayrılan Galatasaray, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye Kupası'nın oynanmadığı sezonda Euroleague Women'da çeyrek finalde yine ezeli rakibine elenmekten kurtulamadı. Sezon sonunda gerçekleşen seçimin ardından Burak Elmas yönetimiyle sözleşme uzatan Efe Güven, tıpkı ilk 3 sezonunda olduğu gibi bir çok idari ve mali sorunla karşı karşıya kaldı. Ödenmeyen maaşlar, yapılmayan transferler, oyuncuların ayrılmasına engel olunamaması gibi bir çok idari sorun yaşayan Güven yönetimindeki Galatasaray kadın basketbol takımı beklentilerin altında kaldığı bir sezon geçirdi. 

2021-22 sezonunda normal sezonu 17 galibiyet - 9 mağlubiyetle 5.sırada tamamlayan Galatasaray kadın basketbol takımı, çeyrek final turunda Nesibe Aydın karşısında iki maçta da varlık gösteremedi ve seriden 2-0 mağlup ayrılarak sezonu noktaladı. Euroleague'da grupta sürpriz galibiyetlerle önemli bir avantaj elde eden Sarayın Sultanları, sezonun devam eden bölümünde aldığı üstüste mağlubiyetlerle turnuvaya veda etti. Ancak yaklaşık 2.5 ay önce başlayan Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında Rus takımlarının turnuvalardan ihraç edilmesiyle birlikte Sarayın Sultanları için bir şans doğdu ve Eurocup'ta çeyrek final turundan mücadele etmeye hak kazandı. Eurocup'ta çeyrek final turunda Szekszard’ı iki maç sonunda eleyen takımımız yer aldığı Final-Four turunda yarı finalde Bourges karşısında baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan mağlup ayrılarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Sarayın Sultanları üçüncülük maçında ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni mağlup ederek üçüncülük madalyasıyla teselli buldu. 

Galatasaray altyapısından yetişen ve yaklaşık 20 yıldır görev yapan Efe Güven'e her şey için teşekkür ediyor ve kariyerindeki yeni yolculuklarda üstün başarılar diliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0