Dee Bost ve Isaiah Canaan müthiş oynadı, Galatasaray seride öne geçti!


ING Basketbol Süper Ligi’nde çeyrek final playoff serisi ilk maçında Galatasaray Nef, Bahçeşehir Koleji’nin konuk etti. Sinan Erdem Spor Salonu'nda Yenilmez Armada rakibini taraftarının desteğiyle 91-76'lık skorla devirdi ve seride 1-0 öne geçerek avantajı eline geçirdi.

Serinin ikinci maçı 16 Mayıs Pazartesi günü Bahçeşehir Koleji’nin ev sahipliğinde oynanacak. Galatasaray deplasmanda da kazanması halinde yarı finale kalacak. Yarı finale yükselen takım Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Galatasaray Nef’te Dee Bost 21 sayı – 9 ribaund – 9 asist ile trible-double’ın eşiğinden dönerken son çeyrekte alev alan Isaiah Canaan da 22 sayıyla yıldızlaştı. Maurice Ndour 15 sayı – 6 ribaund, Melo Trimble 15, Kerry Blackshear de 7 sayıyla oynadı.

Bahçeşehir Koleji’nde Jamal Jones 19 sayıyla takımının en skoreri olurken Tarik Black 15, Jamar Smith de 9 sayıyla oynadı. Langston Hall 6, Muhammed Baygül 5, Richard Solomon da 4 sayıyla maçı tamamladı.

Ndour, Canaan ve Dee Bost’un sayılarıyla 8-2’lik başlangıç yapan Galatasaray Nef, çeyreğin yarı dilimlik bölümünü 15-10 önde geçti. Çeyrek ortasındaki moladan Canaan ve Blackshear’ın sayılarıyla dönen takımımız, hızlı hücumla Göksenin’le bulduğu sayı ile farkı 9’a çıkararak rakibe mola aldırdı: 22-13. Moladan Dee Bost’un dip çizgiden üçlüğüyle dönen takımımız, Dee Bost ve Kartal Özmızrak’ın karşılıklı üçlükleriyle ilk periyodu 30-19 önde kapadı.

Bahçeşehir Koleji, ikinci periyoda 6-0’lık başlangıç yapınca erken molaya gittik. Jamal Jones’un sayılarıyla maça dengeyi getiren rakip takıma savunma sertliğini artırarak yanıt veren takımımız periyot ortasını 37-32 üstün geçti. Basit hataları değerlendiren rakip takım dengeyi yakalayarak öne geçse de Ndour’un çizgiden sayılarıyla tekrar üstünlüğü elimize aldık ve ilk yarı 47-43 üstünlüğümüzle sonuçlandı. 

Üçüncü çeyrekte rakip takımın kısa sürede farkı eritmesiyle maça denge geldi ve çeyrek ortasına 55-55 eşitlikle gidildi. 2:55’te yaşanan gerginlik sonrasında oyun bir süre dururken bölümde oyunun iki tarafını iyi oynayan takımımız final periyoduna 63-59 üstün gitti. 

Dee Bost ve Canaan’ın üst üste üçlükleriyle ritm kazanan takımımız 8 sayılık üstünlük yakalayarak rakibe mola aldırdı: 73-65. Ndour’un da girmesiyle periyot ortasında farkı çift hanelere çıkardık. Dip çizgiden bir üçlük daha yollayan Canaan 3:30’da farkı 13’e çıkardı. Melo’nun da sahneye çıkmasıyla hücum gücünü koruyan takımımız, Canaan’ın harika son çeyrek performansının büyük katkısıyla maçı 91-76 kazandı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0