Galatasaray'da maaş operasyonu!

Bu sezon kadrosunda gençleştirme operasyonu yapan ve maaş bütçesini de ciddi oranda düşüren Galatasaray'da operasyon yeni sezonda da devam edecek. Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma nedeniyle ekonomik anlamda eli kolu bağlı olan Sarı-Kırmızılılarda, sözleşmesi biten 8 isimle de yollar ayrılıyor! 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu sezon başında kadrodaki maaş bütçesini 50 milyon Euro'ya düşüren Galatasaray'da operasyon devam edecek. A Takım bütçesi, yeni yönetimle birlikte 40 milyon Euro'dan aşağı seviyeye çekilecek. Bankalar Birliği ile 3 sene önce imzaladığı anlaşma sonucunda ilk faiz ödemesini ağustos ayında gerçekleştirecek olan Galatasaray'ın kasasından 200-300 milyon TL arasında para çıkacak. Futbol takımı maaş bütçesini azaltmak zorunda olan sarı-kırmızılı kulüp, bu ay sonunda sözleşmesi bitecek 8 oyuncusuna veda edecek. Bu isimlerin ayrılmasıyla maaş bütçesinde 144 milyon TL tasarruf sağlanacak.

FEGHOULI, BABEL, ARDA
Galatasaray, yüksek maliyetli yıldızlar Feghouli ve Babel'le yola devam etmeyecek. Halil Dervişoğlu, Pulgar ve Pena'nın kiralık sözleşmelerinde opsiyon bulunmuyor. 8 milyon TL'ye oynayan Arda Turan futbolu bırakacak. 4'er milyon TL kazanan Fatih Öztürk ve Semih Kaya da yeni sezonda kadroda düşünülmüyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0