Yunus Akgün'e yeni sözleşme yolda!

Sezon başında kiralık olarak Adana Demirspor'a gönderilen ve düzenli forma şansı bularak önemli bir çıkış yapan Yunus Akgün için Galatasaray cephesi harekete geçme kararı aldı. 11 Haziran'da gerçekleşecek olan seçim sonrasında genç oyuncunun sözleşmesini uzatmayı düşünen her iki başkan adayı, böylelikle Avrupa'dan gelecek olan tekliflere karşı da elini güçlendirecek. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; 11 Haziran'da seçilecek yeni yönetim iç transferde ilk hamlesini Yunus Akgün'e yapacak. Kiralık gittiği Adana Demirspor'da 9 gol-12 asiste imzasını koyan Yunus Akgün sezona damgasını vurdu. Galatasaray'a geri dönen 21 yaşındaki genç yıldız, artık milli takım oyuncusu oldu.  Adana Demirspor'daki performansıyla Avrupa'dan kulüplerin dikkatini çeken 21 yaşındaki solak yıldız, yerli kuralı sayesinde Aslan'ın bankosu olacak. 

Gelecek sezonda tekrar sarı-kırmızılı formayı giyecek 2000 doğumlu genç futbolcunun 2024 yılında sona erecek kontratı uzatılacak ve 800 bin TL olan yıllık ücreti de takımdaki diğer yerli oyuncularla aynı seviyeye çıkarılacak. Hatırlanacağı üzere, iki yıl önce 900 bin TL'ye oynayan Kerem Aktürkoğlu sezon içerisinde 5 yıllık yeni sözleşme imzalamış ve yıllık 7 milyon TL kazanmıştı. Gösterdiği performansla Avrupa'dan bir çok takımı peşine takan Kerem gibi Galatasaray yönetimi de altyapıdan yetişen Yunus'a da benzer mali şartlar önerecek. Bu sayede hem genç oyuncuyla olan plan masaya yatırılacak hem de Kerem gibi kendisine kariyer yolu çizilecek. 

AVRUPA'DA DİKKAT ÇEKTİ

Yunus, Adana Demirspor formasıyla bu sezon Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig'deki 23 yaş altı oyuncular arasında 119 driblingle en başarılı üçüncü futbolcu oldu. İlk ikide Milan'dan Rafael Leao (193) ve Real Madrid'den Vinicius Junior (155) yer aldı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0