Galatasaray'ın gençlik rüyası sona erdi!

Geçtiğimiz sezona Burak Elmas ve Fatih Terim ikilisiyle başlayan Galatasaray, transfer döneminde uygulamaya koyduğu gençleşme hareketinden bu yıl itibariyle tamamen vazgeçmiş durumda.. Teknik direktör Okan Buruk'un raporu ve talebi doğrultusunda hareket eden Dursun Özbek yönetimi, genç ve potansiyelli isimlerden ziyade tecrübeli isimlerle yola çıkma kararı aldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk’un önceki akşam Kasımpaşa maçı sonrası açıklamalar, kulübün bu sezon transferde izlediği yol haritası konusunda önemli ipuçları verdi. Buruk'un bu ifadeleri kulüpte bir devrin tamamen kapandığını ortaya koydu: Galatasaray, bu sezon transferde tecrübeli ve oynamaya hazır futbolcuları tercih ediyor. Tıpkı Dursun Özbek’in ilk başkanlık döneminde olduğu gibi ‘sonuç odaklı’ bir kadro kuruluyor. Eski başkan Burak Elmas döneminde uygulamaya konan ‘gençleştirme’ projesinden tamamen vazgeçildi. Özbek’in daha önce kurduğu kadro, 2017-2018 ve 2018-19 sezonlarında üst üste 2 lig şampiyonluğu kazanırken, takımın yükünü Fernando, Feghouli, Gomis, Maicon gibi 2017 yazında alınan tecrübeli isimler çekmişti.

GEÇEN SENE ALINANLARIN YAŞ ORTALAMASI 23.5'TÜ
2017 yaz transfer döneminde yaş ortalaması 28.4 olan 11 futbolcu alan Galatasaray’ın bu yıl renklerine kattığı 5 oyuncunun 4’ü (Seferovic, Dubois, Abdülkerim, Oliveira) 27 yaş ve üstü isimlerden oluşurken, ortalamayı düşüren tek isim, 19 yaşındaki Kazımcan oldu. Hali hazırda 26.6 olan yeni transferlerin yaş ortalamasının, önümüzdeki günlerde katılacak futbolcularla yükselmesi pekalâ mümkün. Burak Elmas’ın geçen yaz aldığı 11 futbolcunun yaş ortalaması ise 23.5 iken, bu oyuncuların 6’sı (Nelsson, Morutan, Boey, Halil, Assunçao, Barış Alper) 20-22 yaş civarında idi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0