Kazımcan Karataş resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, yerli rotasyonuna bir takviye daha yaptı. Daha önce Konyaspor'da forma giyen Abdülkerim Bardakcı'yı renklerine katan takımımız, geçtiğimiz sezon Altay'da forma giyen 19 yaşındaki sol bek Kazımcan Karataş'ı renklerine bağladığını açıkladı. Galatasaray, Kazımcan Karataş'ın bonservisini doğrudan aldı.

KAZIMCAN KARATAŞ KİMDİR?
16 Ocak 2003, İzmir doğumlu olan Kazımcan Karataş futbol altyapısına doğup büyüdüğü şehrin köklü kulüplerinden Altay'da başladı. 16 yaşına kadar altyapıda çeşitli kademelerde forma giyen genç oyuncu, 2019 yılında dönemin teknik direktörü Sait Karafirtinalar tarafından A takıma çıkartıldı ve TFF 1.Lig'de mücadele eden Siyah-Beyazlıların geniş kadrosunda kendisine yer buldu. A takıma çıktığı dönemde Galatasaray'ın yeni transferi Abdülkerim Bardakcı ile birlikte aynı takımda forma giyen Kazımcan, sezonun 18.haftasında 2020 yılının Ocak ayında oynanan Ümraniyespor maçında ilk kez A takımda şans buldu ve mücadelenin uzatma dakikalarında oyuna dahil oldu. Kazımcan'a kariyerinde ilk kez A takımda şans veren isim Ali Tandoğan olurken, genç teknik adam sezonun devam eden bölümünde Kazımcan'ı yalnızca maç kadrosuna aldı. 2020-21 sezonuna teknik direktör Yücel İldiz yönetiminde başlayan İzmir ekibinde yine A takım kadrosunda yer alan Kazımcan, sezon boyunca sadece 6 maçta 117 dakika şans buldu. Bir Altay efsanesi olan teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde play-off finalinde Altınordu'yu mağlup ederek adını Süper Lig'e yazdıran takımın bir parçası olan genç savunma oyuncusunun düzenli olarak şans bulacağı dönem Süper Lig'e çıktıkları sezon olması kaderin bir cilvesi olacaktı. 

Her ne kadar sol kanat oyuncusu olsa da teknik direktör Mustafa Denizli tarafından sol bek olarak denenen Kazımcan Karataş, özellikle ligin ikinci yarısından itibaren Mert Nobre'nin göreve gelmesiyle birlikte ilk 11'de düzenli olarak şans bulmaya başladı. Süper Lig'e yükseldiği gibi sezon sonunda düşen ilk takım olan İzmir temsilcisinde 23 maçta 1.436 dakika görev yapan 19 yaşındaki oyuncu bu maçlarda yalnızca 2 asist yaptı. Süper Lig'de ilk sezonunda 14 maçta sol bek oynayan Kazımcan, çıktığı 9 maçta ise sol kanatta görev yaptı. 

Sezon içerisinde U19 milli takımının formasını 13 maçta giyen ve bu karşılaşmalarda birisi hariç tamamında ilk 11 çıkan Kazımcan Karataş genç yaşına rağmen Süper Lig'de ilk sezonunda gösterdiği istikrarlı oyunuyla dikkat çekti.  Kümede kalma mücadelesi veren Altay'da sezon içerisinde yaşanan teknik direktör değişiklikleri hiç kuşkusuz genç oyuncuyu etkilemiş olsa da, sezon sonuna kadar düzenli olarak ilk 11'de şans bulması Süper Lig seviyesine alışması için pek fena sayılmayan bir geçiş yılı oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0