Okan Buruk: Grillitsch ilk tercihimiz değil, Ali Akman'ı istiyoruz


Galatasarayımızın hazırlık maçında Kasımpaşa’yı 2-1 yendiği mücadele sonrasında Teknik Direktörümüz Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Hocamızın değerlendirmeleri şu şekilde:

Stada gelirken ilk maçım olacağı için hazırlık müsabakası olsa da çok heyecanlandım. Taraftarımız resmi maç gibi geldi. Onlara teşekkür ediyorum. Gelip destek verdiler. Oyunculara kazanarak devam etmek istedimizi söyledim. Kazanma alışkanlığı yakalamak istiyoruz. Stada yeni oyuncularımız alıştı, yeni transfer gördü. Bu anlamda birçok şeyi birlikte yaşadığımız bir maçtı. Çok fazla git gel oldu. İlk yarıda yorulduğumuz, istediğimizi yapamadığımız bölümler oldu. Bunun yanında net pozisyonlarına da girdik. Rakibe zaman zaman topu rakibe bıraktık. İkinci yarıda top daha fazla bizde kaldı. Oyuncu değişikliklerinden sonra kalitemiz ortaya çıktı. Daha çok topa sahip olduk ve pozisyona girmeye çalıştık. Genel olarak istedik belli bölümlerde memnun kaldığımız ve belli bölümlerde memnun kalmadığımız bir maç oldu.

"ÜMİT VERDİK"

İlk defa böyle bir ciddi hazırlık maçı için beraber oynayan oyuncular adına önemli bir sınavdı. Bence gelecek için bölüm bölüm ümit verdik. Bunun daha iyisini yapmaya çalışacağız. Sert bir kampın ardından buradayız. Gün gün gelişeceğiz. Takımı geliştirecek oyuncular eklenebilir. İçerideki oyuncularımızın hepsinin yeni oyuncular gelince performansı artacak. Buna çok eminim. İnşallah güzel, başarılı, Galatasaray’a yakışır bir takım olacağız. Bunun için de başta başkanımız olmak üzere yönetim kurulumuz inanılmaz şekilde çaba sarf ediyor. Bunu çok iyi biliyoruz. İnşallah biz de oyuncularla birlikte lige en hazır hale gelmeye çalışacağız.

Takımı güçlendirebileceğimiz bölgeler var. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. İki tecrübeli oyuncu Haris ve Leo oyuna girdi ve çok rahat bir şekilde oynadılar. Takımın enerjisini yükselttiler. Tecrübeli ve lider oyuncular bizim için önemli. Genç oyuncularımızı da değerlendirmeye çalışacağız.

"İLK TERCİHİMİZ HAZIR OYUNCULAR"

Alacağımız oyuncuların takımlarında oynayan ve kamp yapan hazır oyuncular olması gerekiyor. Bu tür oyuncu alırsak direkt olarak takımın içine katabiliriz. 5-6 günlük Avusturya kampından sonra maça kadar bir haftalık daha süremiz var. Bu süre içinde gelecek oyuncuları hazır oyunculardan seçmemiz gerekiyor ki getirip takım içinde direkt antrenmana sokabilelim. İlk tercihimiz bu olacak.

Grillitsch ile görüştük ama bizim de soru işaretlerimiz var. Bir takımla çalışmıyor. İlk düşündüğümüz isimlerden biri değil. Daha hazır, daha direkt oyuncular üzerinde duracağız. Berkan, Taylan, Alex, Sergio var. Hamza başladı, mutlu etti bizi. Bu oyunculardan değişik bir tane daha dinamik bir oyuncuya ihtiyacımız var. Sadece dinamik ve atlet olması yetmiyor, topu da iyi kullansın diyoruz. O zaman 50 milyon euro oluyor.

Ali Akman ile ilgili bir düşüncemiz oldu. Kulüple bu anlamda görüşmeler oldu. Ancak, şu anda net bir şey yok. Türk rotasyonu içerisinde bize destek verebilir. Ancak, şu an net bir şey yok. Sadece takıma odaklanmam gereken bir dönemde bir yandan transfere odaklanıyoruz. Son iki günde eve gitme fırsatım bile olmadı. Zor bir dönem ama inşallah sonu güzel olan bir yere çevireceğiz.

Bu maç bizim için ölçü oldu. İlk yarıda belli yorgunluklar görsek de ikinci yarı açıldık. Rakip de belli dakikada düştü ve biz yükseldik. Antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Maçlar olsa da normal antrenmanlar yapıyoruz. Dün yaklaşık 1 saat 15 dakikalık taktik çalışma yaptık. Yorgunluklar olacak ama ligin ilk maçına tam olarak hazır halde çıkacağız. İki tane daha hazırlık maçımız var. Bunlar da bizim için ölçü olacak.

Oyuncularımızın hepsini sezon içinde tutmak istiyoruz. Altyapı, rezerv takım ve U19 var. Oraya gönderip geri alabiliriz. Florya’da Akademimizle birlikte bu büyük resmin içinde hep beraber olacağız. Morutan da aynı şekilde. Ona gelen teklifler var. Kulübümüzün vereceği kararlar var. Hayırlısı diyelim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0