Azura Stevens resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray kadın basketbol takımı, yabancı rotasyonuna bir ekleme daha yaptı. Daha önce pivot pozisyonu için Teaira McCowan'ı kadrosuna katan Sarayın Sultanları, dört numaralı pozisyonu da Azurá Stevens takviyesiyle güçlendirdi. 

Azura Stevens Kimdir?
1 Şubat 1996 tarihinde Rhode Island eyaletinin Pawtucket ilçesinde dünyaya gelen Azura Stevens, basketbol hayatına Kuzey Carolina'daki lisede başladı. Carry Lisesi'ne giden ve 2014 yılına kadar burada forma giyen Azura, lisedeki son senesinde 30 sayı - 20 ribaund - 4 blok ortalamalarıyla dominant bir oyun ortaya koyarak dikkatleri üzerine çekti. Lisedeki dört sene boyunca All-Academic kadrosuna seçilen pota altı oyuncusu 2014-15 ve 2015-16 sezonlarında Duke Blue Devils forması giydi. Duke'da birinci sınıf öğrencisiyken All-ACC ikinci takımına seçilen Azura Stevens, ikinci sınıfa geçtiğinde birinci takıma seçilmeyi başardı. NCAA kuralları gereğince 2016-17 sezonunda transfer olduğu Connecticut'da forma giyemeyen Azura, bir yıllık aranın ardından kolejdeki son sezonunda 14.7 sayı - 7.4 ribaund - 2 blok ve 2 asist ortalamasıyla bir kez daha All-ACC ikinci takımına seçilmeyi başardı. 

2018 yılının Nisan ayında üniversitedeki son yılından vazgeçmeye karar veren Azura, belkide en tecrübeli sezonunda pozisyonsuz olarak WNBA draftlarına katıldı. İlk turda seçilmesi beklenen yüksek rating değerleri olan bir isim olan Azura, beklendiği üzere 6.sıradan Dallas Wings tarafından seçildi. Çaylak sezonunda rotasyonda şans bulan ve 20 dakika ortalama tutturan Azura bu karşılaşmalarda 8.9 sayı - 4.6 ribaund istatistiklerine ulaşırken sezon sonunda WNBA Çaylak All-Star kadrosuna seçildi. 2019 yılında sezon içerisinde sakatlıklar sebebiyle etkisiz bir yılı geride bırakan Stevens, sezon sonunda ayağından ameliyat oldu. 2020 sezonu öncesinde Chicago Sky'a takaslanan Azura Stevens burada ilk sezonunda 13 maçta 27.5 dakika sahada kalırken 11.5 sayı - 5.9 ribaund ortalamalarına ulaşarak sakatlık dönüşünde fena sayılmayan bir yılı geride bıraktı. Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen sezonda Azura yaşadığı diz sakatlığı sebebiyle de sezonu erkenden noktalamış oldu. 2021 yılında yine Dallas forması giyen Azura Stevens, 30 maçın 11'inde ilk beşte başladı ve sezonu 7.4 sayı - 4.6 ribaund ortalamalarıyla tamamladı. Azura ayrıca play-off etabında Chicago formasıyla 10 play-off maçında görev yaptı ve 9.8 sayı - 6.5 ribaund ortalamalarıyla takımının şampiyonluğuna yardımcı oldu. 

Avrupa'daki çaylak sezonunda 2021-22 sezonunda Rusya temsilcisi Nika Syktyvkar'da forma giyen ve Eurocup'ta çıktığı dört maçta 35 dakika sahada kalan Amerikalı uzun, maç başına 19.7 sayı - 13 ribaund ortalamalarıyla dikkat çeken bir yılı geride bıraktı. Ancak yıl ortasında çıkan Ukrayna - Rusya savaşı nedeniyle kupalardan men edilen Rusya temsilcisinden ayrılan Amerikalı oyuncu, ülkesine geri dönerek WNBA'de sezon öncesi Chicago Sky'ın kampına katıldı. 

1 yorum:

  1. Azura Stevens resmı olarak henuz acıklanamdı resmı sayfamızda neye dayanarak paylaştınız bu haberi

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0