Fredrik Midtsjö resmen Galatasaray'da!

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, yeni sezon öncesinde uzun süredir beklenen orta saha transferini gerçekleştirdi. Daha önce kadrosunu önemli isimlerle takviye eden takımımız geçtiğimiz sezon AZ Alkmaar forması giyen Fredrik Midtsjö'nün transferinde mutlu sona ulaştı. 28 yaşındaki Norveçli oyuncunun kulübüne 3.5 milyon Euro bonservis ödenirken, 3 yıl sözleşme imzalanan tecrübeli orta sahaya da yıllık 975 bin Euro ücret ödenecek.

FREDRIK MIDTSJÖ KİMDİR?
Norveç'in kuzeyinde bulunan Trøndelag şehrinin sınırları içerisinde bulunan Stjørdal'da dünyaya gelen Midtsjö, futbol altyapısını da doğup büyüdüğü toprakların takımı olan Stjørdals-Blink'te aldı. 11 Ağustos 1993 doğumu olan Midtsjö, takvim yaprakları 2007 yılını gösterdiğinde ülkenin en büyük takımlarından birisi olan Rosenborg'un akademi takımına dahil oldu. 2010 yılında teknik direktör Jan Jönsson tarafından A takıma çıkartılan Midtsjö, profesyonel kariyerinin ilk maçına da 2011 yılının Temmuz ayında oynanan Sarpsborg 08 karşısında çıktı. Son beş dakika oyuna giren Midtsjö, zamanla süresini arttırmaya başladı ve sezonu 88 dakika süre bulduğu 7 maçta 1 gol - 1 asistlik performansla noktaladı. 2011 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri'nde de boy gösteren Midstjö, daha sonra Avrupa Ligi ön elemelerinde de AEK'ya elenerek sezonu noktalayan takımda kadroda olmasına rağmen şans bulamadı. 

2012 yılının ilk yarısını Rosenborg'da geçiren ve daha sonra 2.Lig takımı Ranheim'e kiralanan orta saha oyuncusu burada sezon sonuna kadar düzenli olarak ilk 11'de ve 90 dakika forma giydikten sonra 2013 yılını yeniden Rosenborg'da geçirdi. Sezonun ilk bölümünde kadroda yer alan ancak sonradan yerini kaybeden Midtsjö, 2014 yılında Sandnes Ulf'a kiralandı ve burada sezonun tamamında ilk kez istikrarlı bir şekilde süre bulmaya başladı. Her iki kanatta oynamasının yanı sıra orta sahanın merkezinde de görev yapan Norveçli oyuncu, kariyeri için "ilk tam sezon" olarak değerlendirebilecek bir yılı 28 maçta 5 gol - 1 asistlik performansla tamamladı. Bu istikrar Midtsjö'e yeni sezonda Rosenborg formasını getirdi ve 2015 yılında artık daha tecrübeli bir oyuncu olarak takıma dönen orta saha oyuncusu büyük çoğunluğunu merkez orta saha oynadığı sezonda 35 maçta 5 gol - 9 asistlik performans ortaya koydu. Sezon sonunda ligde ve kupada şampiyonluk yaşayan Rosenborg'un en etkili isimlerinden birisi de Midtsjö olmuştu. 2015 yılında UEFA Avrupa Ligi elemeleri ve grup aşamasında toplam 13 maça çıkan Midtsjö burada 1 gol - 1 asistlik performans sergiledi. 2016 ve 2017 yıllarında Rosenborg ile kupalara ambargo koymaya devam eden Norveçli orta saha oyuncusu, İskandinav ekibinde skorer kimliğini de ortaya çıkarttı. 2016 yılında 33 maçta 6 gol - 9 asist; 2017 yılında 30 maçta 3 gol - 9 asistlik performanslar onu artık Avrupa'ya götürmenin vaktinin geldiğini gösteriyordu. Midtsjö ayrıca 2016 yılında ilk kez A Milli takıma dahil oldu ve 24 Mart'ta oynanan Estonya maçında görev yaptı.  

HOLLANDA MACERASI: İSTİKRARLI OYUN
2017 yılının Ağustos ayında 2.2 milyon Euro bonservis bedeliyle Hollanda ekibi AZ Alkmaar'ın yolunu tutan Midstjö, teknik direktör John van den Brom tarafından ilk maçından itibaren ilk 11'e monte edildi ve hemen hemen her maç 90 dakika sahada kaldı. Önliberoda görev yapan tecrübeli oyuncu sezonu 42 maçta 2 gol - 2 asistlik performansla tamamladı. Norveçli orta saha oyuncusu Hollanda'daki ilk sezonunda kupa finalinde Feyenoord'a kaybetmekten kurtulamadı ve ilk sezonunda şampiyonluk yaşama şansını kaybetti. 2018-19 sezonunda Alkmaar formasıyla istikrarını sürdüren Midtsjö, sezon genelinde 38 maçta 2 gol - 8 asistlik performans sergilerken, bu maçların hemen hemen hepsinde ilk 11 ve 90 dakika sahada kaldı. İstikrarlı ve mücadeleci yapısıyla dikkat çeken Midtsjö, 4-3-3 taktik dizilişinde çift defansif orta saha rolünde Koopmeiners ile birlikte görev yaptı. 

Koronavirüs nedeniyle Nisan ayında "Beyaz Sezon" ilan edilen Hollanda'da ligi ikinci bitiren AZ Alkmaar'ın önemli isimlerinden birisi olan Midtsjö, sezon içerisinde sadece 2 maç kaçırırken, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda Partizan - Manchester United ve Astana ile mücadele ederek adını bir üst tura yazdıran Hollanda ekibinde toplamda 39 maçta 1 gol - 8 asistlik performans sergiledi. 2020-21 sezonunda koronavirüs etkileri nedeniyle sıkışık bir takvimde oynanan karşılaşmalarda da istikrarlı bir şekilde forma giyen Norveçli orta saha oyuncusu sezon sonunda 40 maçta 2 gol - 8 asistlik performans sergilerken, takımıyla birlikte Şampiyonlar Ligi elemelerinde Dinamo Kiev'e ikinci turda elenirken, UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında Napoli - Sociedad ve Rijeka'lı gruptan çıkamadı. 

2017 yılından itibaren AZ Alkmaar formasını düzenli olarak giyen ve Pascal Jansen'in sisteminde 4-3-3 dizilişinde çift ön liberolu pozisyonda görev yapan Midtsjö, geride bıraktığımız 2021-22 sezonunda Mart ayındaki sakatlığı nedeniyle ligde 3 maç kaçırırken, sezon genelinde 41 maçta görev yaptı ve 6 asistlik katkı sağladı. 

FCN Blog ekibi olarak yeni transferimiz Fredrik Midtsjö'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray formasıyla üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0