Lucas Torreira resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, uzun zamandır beklenen defansif orta saha transferini resmiyete kavuşturdu. Daha önce orta saha rotasyonuna Sergio Oliveira ve Fredrik Midtsjö eklemelerini yapan Galatasaray, geçtiğimiz sezon Fiorentina'da kiralık olarak forma giyen Lucas Torreira'yı renklerine bağladı. Bir yılı opsiyonlu olmak üzere 4 yıllık sözleşme imzalanan 26 yaşındaki Uruguaylı yıldız isim için Arsenal kulübüne 6 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek. 

LUCAS TORREIRA KİMDİR?
11 Şubat 1996, Fray Bentos - Uruguay'da dünyaya gelen ve tam adı Lucas Sebastián Torreira di Pascua olan yıldız oyuncunun futbolcu olmasında en büyük pay babasına ait. Maddi durumu pek iyi olmayan bir ailenin 6 çocuğundan ikincisi olan Lucas Torreira'nın babası, oğlunun futbolcu olması için büyük bir mücadele verdi. İlk olarak küçük yaşlarda Athletic Institution July'18 akademisinde ve daha sonra ülkenin en büyük takımlarından birisi olan Montevideo Wanderers altyapısında yer alan Torreira, bir futbol organizasyon şirketinin "İtalya'da Pescara takımına seçmelere götüreceğiz." diyerek kulüpten götürdüğü 6 oyuncudan birisiydi. İtalya'da gösterdiği performansla Pescara antrenörlerinin dikkatini çeken Torreira, yaz döneminde organizasyon şirketi tarafından Uruguay'dan getirilen 6 çocuk arasında öne çıkarak yarı amatör-profesyonel kontratı kapmayı başardı. 2014 yılının Ocak ayında Pescara ile sözleşme imzalayan Torreira, kulübüne de 375bin Euro bonservis bedeli kazandırdı. 

İlk etapta Pescara'nın U19 takımında görev yapan Uruguaylı oyuncu, yaklaşık 1.5 yıl boyunca U19 takımda düzenli olarak forma giyerken sezon içerisinde de zaman zaman A takımda maç kadrosunda yer aldı. Dönemin teknik direktörü Marco Baroni, ligin son haftalarında (41.hafta) Torreira'yı ilk kez A takımda ilk 11'de görevlendirirken takip eden süreçte play-off final dahil olmak üzere tüm maçlarda şans verdi. 2015 yılında Torreira'nın bonservisini 3 milyon Euro'ya satın alan Sampdoria, oyuncunun düzenli olarak forma giymesi için Pescara'da kalmasını istedi. 2014-15 sezonunda Bologna'ya finalde kaybeden Pescara, bir sonraki sezon Lucas Torreira'nın da ilk 11'de düzenli olarak forma giydiği 2015-16 sezonunda normal sezonu 3.sırada bitirerek finalde Trapani'yi mağlup etti ve adını Serie A'ya yazdırdı. Torreira için artık yeni bir meydan okuma zamanı gelmişti. 20 yaşındaki Uruguaylı defansif orta saha 32 maçta 5 gol - 1 asistlik performansla takımının başarısında pay sahibi olmuştu.

İTALYA LİGİ'NDE YÜKSELEN YILDIZ
2016-17 sezonunda Sampdoria kadrosuna katılan Torreira, teknik direktör Marco Giampaolo'nun kadrosunda vazgeçilmez isimlerden birisi oldu. Genç oyuncu üçlü orta sahanın solunda merkezde görev yaparken defansif meziyetlerinin yanı sıra top tekniğiyle de öne çıkmayı başardı. Serie A seviyesindeki ilk sezonunda 34'ü ilk 11'de ve büyük çoğunluğu 90 dakika olmak üzere 36 maçta görev yapan Torreira, bir sonraki sezon performansının üzerine koyarak İtalya Ligi'ne damgasını vurdu. Uruguay milli takımına da yükselen Torreira, ilk sezonunu takip eden 2017-18 sezonunda Sampdoria formasıyla yine istikrarlı bir görüntü çizdi. Sezon genelinde ilk 11'de görev almaya devam eden ve defansif orta sahada tek başına görev yapan Uruguaylı oyuncu, sezon sonunda 38 resmi maçta 4 gol - 1 asistlik performansla sezon sonunda kendisini 2018 Dünya Kupası'nda milli takım kadrosuna atarken, yaz döneminde de bir çok takımı peşine takmayı başardı. Torreira takvim yaprakları Temmuz ayını gösterdiğinde yaklaşık 30 milyon Euro bonservis bedeliyle Premier Lig takımı Arsenal'e transfer oldu. 

PREMIER LİG'DE MEYDAN OKUMA: ARSENAL
2018-19 sezonuna Premier Lig takımı Arsenal'de başlayan Torreira, ilk etapta teknik direktör Unai Emery'nin planlarında yer almamasına karşın düzenli olarak forma giymeye başladı.
2018 yazında Arsenal'e imza atan İspanyol teknik adam, defansif orta saha rolü için uzun boylu ve fizikli bir isim (Sevilla'dan Steven Nzonzi en ciddi adaydı) isterken Arsenal transfer komitesi genç yaşı ve gelecek vaadeden potansiyeli nedeniyle Lucas Torreira'yı kadroya kattı. Ligin ilk 5 haftasında rotasyonda şans bulan Torreira, fikstürün 6. haftasından itibaren öyle bir oyun oynadı ki İngiliz taraftarların tezahüratlarının yükselmesini sağladı. Kasım ayında Arsenal taraftarları tarafından "Ayın Oyuncusu" seçilen Torreira, Eylül ve Aralık aylarında ise oylamaları ikinci sırada tamamlamıştı. Eylül-Mart arasında tüm maçlarda ilk 11'de ve neredeyse tamamında 90 dakika sahada kalan Torreira, derbide Tottenham karşısında 90+5'te gördüğü kırmızı kart sonrasında 3 maç takımdan uzak kaldı ve kadrodaki yerini kısmen kaybetti. UEFA Avrupa Ligi'nde finalde Chelsea'ye kaybeden Arsenal'in en önemli isimlerinden birisi olan Torreira, ilk sezonunu 50 maçta 2 gol - 5 asistlik performansla tamamladı. Kariyerinin ilk bölümünü ve yükselen grafiğini defansif orta saha rolünde geçiren Torreira, özellikle Emery'nin taktik diziliminde merkez orta sahada görev yapmaya başlamasından memnun olmadığını bildirdi. Uruguaylı oyuncu ayrıca Londra'nın kasvetli havasından şikayet etmeye başladı ve mental olarak sorun yaşadığı net olarak görüldü. 

2019-20 sezonuna Emery yönetiminde başlayan Arsenal, sezon ortasında teknik direktörlük görevine Mikel Arteta'yı getirirken; Uruguaylı orta saha rotasyonun ana parçalarından birisi oldu. Ligde ilk 10 haftalık bölümde kenardan oyuna dahil olan Torreira, daha sonra yine ilk 11'in değişmez parçalarından birisi oldu ve koronavirüs nedeniyle Şubat ayında ara verilen döneme kadar takımdaki yerini korudu. Sezon boyunca 39 maçta 2 gol - 1 asistlik performans sergileyen Uruguaylı oyuncu, koronavirüs arasından sonra bilek sakatlığı yaşayarak döndü ve bir süre sahalardan uzak kaldı. Londra'ya alışamadığını çok net bir şekilde dile getiren Torreira, sezon sonunda Arsenal yönetimine ayrılmak istediğini bildirdi. 

HOMESICK SENDROMU: ATLETICO MADRID
Uruguaylı oyuncu tabir-i caizse "homesick" hastalığı yaşadığı 2020 yazında İspanyol ekibi Atletico Madrid'e kiralık olarak katıldı. Ekim ayında katıldığı İspanyol ekibinde ilk olarak ligin 6.haftasında forma giymeye başlayan Torreira, teknik direktör Diego Siemone'nin sisteminde defansif orta saha rolünde görev yaptı. Kadroda rotasyonda şans bulan Uruguaylı oyuncu, Mart ayının son günlerinde annesini koronavirüs nedeniyle kaybetti ve bu onu duygusal olarak ciddi bir sürecin başlangıcına itti. Özel izinli olarak annesinin cenazesine katılan Torreira, verdiği röportajda artık Avrupa'da futbol oynamak istemediğini ve ülkesine dönmek istediğini açıkladı. Yıldız oyuncu ilk etapta karşılaşmalarda 20-30 dakika süre bulsa da, ligde son 5 hafta hiç süre almadı. Sezon sonunda La Liga'da şampiyon olan Atletico Madrid'de toplamda 26 maçta 1 gol - 1 asistlik performans sergileyen Torreira, kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu da burada yaşadı.

FIORENTINA: HAYATA GERİ DÖNÜŞ
Torreira, annesini kaybetmenin verdiği üzüntüyle uzun bir süre Avrupa'da futbola devam edip - etmeme kararı arasında kaldı.
Yıldız oyuncu bir süre psikolojik destek aldıktan sonra 2021 yazında 13 milyon Euro satın alma opsiyonuyla kiralık olarak Fiorentina'ya transfer oldu. Uruguaylı yıldız isim Floransa ekibinde gösterdiği performansla tüm sorunlarını atlattığını ve eski günlerine döndüğünün mesajını net bir şekilde verdi. Teknik direktör Vincenzo Italiano'nun takımında ilk haftalarda kenardan oyuna dahil olan Torreira, üçüncü haftadan itibaren ilk 11'de çıkmaya başladığı takımdaki yerini kaybetmedi. Defansif orta saha rolünde defans dörtlüsünün önünde tek başına oynayan ve gösterdiği performansla takımının başarısında pay sahibi olan Torreira, devre arasında Erick Pulgar'ın da Galatasaray'a kiralık olarak gitmesinde en büyük nedenlerden birisiydi. Uruguaylı oyuncu gösterdiği performansla sakatlık dönüşü Pulgar'ı tamamen yedek kulübesine hapsetti. Torreira sezon genelinde 35 maçta düzenli olarak görev yaparken bu maçların büyük bir kısmında ilk 11'de başladı ve 5 gol - 2 asistlik hücum katkısı sağladı. 

FCN Blog ailesi olarak Lucas Torreira'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0