Fatih Terim'e büyük onur!

Türk futbol tarihinin en başarılı teknik direktörü olan bir Galatasaray efsanesi Fatih Terim, kişisel ödüllerine bir yenisini daha ekliyor. İmparator Terim, dünyanın en prestijli spor ödüllerinden olan GoldenFoot'ta efsaneler arasına girecek ve 21 Aralık'ta yapılacak olan galada boy gösterecek. 

Sözcü'de yer alan habere göre; GoldenFoot Komisyonu, Türk teknik direktör Fatih Terim’in GoldenFoot Efsane Ödülü ile onurlandırılacağını duyurdu. Türk futbolunun efsanelerinden biri olan Terim, 21 Aralık 2022’de Monte Carlo’da düzenlenecek törenle ödülünü teslim alacak ve Monaco Prensliği’nin ünlü Şampiyonlar Yolu’nda ayak izi olacak. Galatasaray ve Türk Milli Takımı ile birçok başarı elde eden Fatih Terim’in kariyerindeki Milan ve Fiorentina serüvenlerine de değinen GoldenFoot jürisi, İtalya macerasının tecrübeli teknik adamın futbol felsefesini geliştirmesine yardımcı olduğuna dikkat çekti.

“Tarihin en başarılı Türk teknik direktörü” olarak tanıtılan Fatih Terim’in 8 lig şampiyonluğu, 5 Türkiye Süper Kupası zaferlerinin yanı sıra, Arsene Wenger’in yönetimindeki Arsenal’e karşı kazandığı UEFA Kupası şampiyonluğuna da değinildi.

GoldenFoot, 2003 yılından beri bireysel ve takım performansı ile öne çıkan isimlere verilen prestjli bir uluslararası ödül. Prens II. Albert’in himayesinde oluşturulan ve düzenlenen ödül, sadece bir kez kazanılabilir. Futbolcuların GoldenFoot adayları arasında yer alabilmesi için en az 28 yaşında ve aktif futbol oynuyor olması gerekiyor. Daha önce bu ödülü alanlar arasında Franz Beckenbauer,Di Stefano, George Best, Eric Cantona,Dassaev Puskas, Marcelo Lippi, Pele, Zidane ve Maradona gibi dünya futbolunda efsane olmuş ikonik isimler bulunuyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0