Gomis eski günlerine dönüyor!

Sezon başında gerçekleşen Haris Seferovic transferinin ardından kadroda ikinci forvet konumuna düşen Bafetimbi Gomis yükselen form grafiğiyle dikkat çekiyor. 37 yaşındaki Fransız golcü attığı gollerle takımını sırtlamaya devam ederken, bu sezonki serisini sürdürerek Kasımpaşa deplasmanını da boş geçmedi. 

Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre; Galatasaray'da yaz döneminde gönderilmesi bile gündeme gelen Bafetimbi Gomis, geride kalan 6 hafta sonunda takımını sırtlamaya devam ediyor. Sonradan oyuna girdiği Antalyaspor ve Ümraniyespor karşılaşmalarında galibiyet gollerini atan Fransız yıldız, geçtiğimiz hafta Gaziantep FK maçını da boş geçmemişti. 37 yaşındaki santrfor dün akşam Kasımpaşa deplasmanında da sahneye çıktı. Mücadeleye ilk 11'de başlayan Gomis, ilk yarıda Yunus Akgün'ün asistinde ağları havalandırdı. İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren ve bir pozisyonda gole çok yaklaşan Gomis'in şutunu kaleci Ertuğrul son anda parmaklarının ucuyla çıkardı. Kerem'in golünde yaptığı koşuyla rakip stoperleri alıp götüren ve genç oyuncunun önünü açan Gomis, karşılaşmanın 76. dakikasında yerini Haris Seferovic'e bıraktı.

HER 58 DAKİKAYA BİR GOL
Galatasaray'da son haftalarda gösterdiği performansla dikkat çeken tecrübeli oyuncu, bu sezon ligde geride kalan periyotta her 58 dakikada bir gol sevinci yaşadı. Gomis rakipleriyle girdiği 4 ikili mücadelenin 3'ünü kazanırken, hava toplarında ise 6 mücadelenin 5'inde üstünlük kurmayı başardı. Haftalar geçtikçe fiziksel olarak daha iyi duruma gelen Bafetimbi Gomis, hücum bölgesinde Seferovic'in yanı sıra artık bir diğer yeni transfer Icardi'yle de forma rekabeti verecek.

JARDEL'İN ARDINDAN İKİNCİ SIRADA
Galatasaray formasını ilk olarak 2017-18 sezonunda giyen ve geçtiğimiz sezon devre arasında yeniden Florya'ya dönen Fransız golcü müthiş bir istatistiği de beraberinde getirdi. Galatasaray formasıyla bugüne kadar Süper Lig'de çıktığı 54 maçta 42 kez ağları havalandıran Bafetimbi Gomis, maç başına 0.78 gol ortalamasını yakalarken kulüp tarihinin en golcü yabancı oyuncuları arasında ikinci sıraya yükseldi. Listenin zirvesinde ise 2000-2001 sezonunda Galatasaray forması giyen ve 24 maçta 22 gol atarak maç başına 0.92 ortalama yakalayan Mario Jardel bulunuyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0