Hazırlık Maçı | Galatasaray 2-1 İstanbulspor

Süper Lig'e verilen milli arayı değerlendirmek isteyen Galatasaray, hazırlık maçında ligin yeni ekiplerinden İstanbulspor ile karşılaştı. Yeni transferlerimizden Juan Mata ve Mauro Icardi'nin onbirde başladığı mücadelede takımımız sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılırken, genç oyuncularımızdan Özgür Baran Aksaka'nın performansı dikkat çekti. 

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk mücadeleye Okan Kocuk - Sacha Boey, Metehan Baltacı, Abdülkerim Bardakçı, Leo Dubois - Fredrik Midtsjö, Baran Aksaka, Juan Mata - Patrick van Aanholt, Barış Alper ve Mauro Icardi onbiriyle başlamayı tercih etti. Savunmanın solunda Fransız sağ bek Dubois'e şans veren Buruk, sol ön tarafta ise Hollandalı sol bek Van Aanholt'u denedi. Orta sahanın merkezinde genç oyuncu Özgür Baran Aksaka'yı görev yaparken, genç oyuncunun maç boyunca sergilediği başarılı performans hem tribündekilerden hem de ekran başındakilerden tam not aldı. Transfer döneminin son gününde takıma katılan İspanyol yıldız Juan Mata'yı ilk kez Galatasaray formasıyla izlediğimiz mücadelede, 35 yaşındaki Mata performansıyla alkış aldı. 

Galatasaray'da ikinci yarıda Ali Turap Bülbül, Beknaz Almazbekov, Caner Doğan, Halim Yükseloğlu, Eren Paşahan, Arda Deniz Yavaş ve Berk Kızıldemir şans bulan genç isimler olurken Emre Taşdemir, Bafetimbi Gomis ve Sergio Oliveira da sonradan oyuna dahil oldu. 

BOL FIRSAT, KAÇAN GOLLER
12. dakikada Abdülkerim Bardakcı’nın savunma arkasına yolladığı topu mükemmel kontrol eden Barış Alper Yılmaz, sol ayağıyla klas bir dokunuş yaparak takımımızı 1-0 öne geçirdi. İstanbulspor 30. dakikada ceza sahamıza ortalanan duran topta Adi Mehremic ile skoru eşitledi. İlk yarıda oldukça fazla gol pozisyonuna giren takımımız ve bu fırsatları değerlendiremezken, özellikle Juan Mata'nın hücumda sorumluluk alması dikkat çekti. Fizik olarak eski günlerinden uzak olan İspanyol yıldız, takımın organizasyonlarında başrol oynadı ve Galatasaray bir çok pozisyona girmesine rağmen çerçeveyi bulamayınca soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gidildi. Mücadelenin ikinci yarısında 65. dakikada Beknaz Almazbekov’un ceza sahası içerisinde düşürülmesiyle kazandığımız penaltıda topun başına geçen Arjantinli yıldız Icardi, panenka stiliyle filelere göndererek skoru lehimize 2-1 yaptı. 

MAÇIN ÖZETİ

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0