Mauro Icardi resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, transfer döneminin kapanmasına sayılı saatler kala uzun süredir gerçekleştirmek istediği Mauro Icardi transferinde mutlu sona ulaştı. Arjantinli yıldız oyuncuyu bedelsiz olarak kiralayan Sarı-Kırmızılılar, yıldız oyuncunun maaşının sadece 750bin Euro'luk kısmını karşılayacak. 

MAURO ICARDI KİMDİR?
19 Şubat 1993, Rosario - Arjantin'de dünyaya gelen Mauro Emanuel Icardi Rivero hiç kuşkusuz son dönemde Avrupa futbolunun ceza sahasındaki en önemli bitiricilerinden birisi olarak kabul ediliyor. Arjantinli futbolcu, babasının iş hayatındaki değişiklikler nedeniyle küçük yaşta İspanya'nın Kanarya Adaları topraklarına taşınmak zorunda kaldı. Burada küçük yaşta futbola başlayan ve ilk olarak C.F. Sarratea altyapısında forma giymeye başlayan Icardi, saha içindeki yetenekleriyle dikkat çekmeyi başardı. Kısa bir süre içerisinde Vecindario altyapısına dahil olan Arjantinli yıldız oyuncu, forma giydiği turnuvalarda gösterdiği performansla Katalan devi Barcelona scoutlarının ilgisini çekmeyi başardı. Barcelona ve Real Madrid arasında yaşanan transfer çekişmelerinin ardından La Masia'nın yolunu tutan Arjantinli oyuncu U17 ve U19 takımında forma giydi. 2008 - 2011 yılları arasında Katalan ekibinin akademi takımlarında forma giyen Icardi, profesyonel futbol hayatının ilk imzasını 2011 kışında attı. 18 yaşında İtalyan ekibi Sampdoria'ya kiralık olarak giden Icardi, ilk olarak İtalyan ekibinin U19 takımında görev yaptı. Burada geçirdiği 6 aylık dönemde başarılı bir performans sergileyen Arjantinli genç golcünün bonservisi 300bin Euro karşılığında İtalyan ekibi tarafından alındı.

Mauro Icardi ilk yarım sezonun ardından U19 takımında ağırlıklı olarak geçirdiği sezonda A takımda da rotasyonda yer aldı ve Serie B'den yükselen Sampdoria'nın bir parçası oldu. 2011-12 sezonunda U19 takımında 26 maçta 22 gol atan Icardi tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarırken, A takım formasıyla çıktığı 2 lig maçında da 1 gol kaydetti. Arjantinli golcü oyuncu 2012-13 sezonunda teknik direktör Ciro Ferrara tarafından A takım kadrosuna dahil edildi ve Eder'in ardından Maxi Lopez ile birlikte rotasyonun bir parçası oldu. Ligde ilk 12 hafta kenardan oyuna dahil olan ve çok kısa süre sahada kalan Icardi, ligin 13. haftasında oynanan Genoa maçında ilk 11'de sahne aldı ve attığı golle 3-1'lik galibiyetin mimarlarından oldu. Icardi sezon sonuna kadar düzenli olarak ilk 11'de forma giymeye ve bir çok maçta 90 dakika sahada kalarak istikrarlı bir görüntü çizdi. Sezon sonunda 31 maçta 10 gol - 4 asistlik performans sergilemiş oldu. 

INTER'DE İSTİKRARLI PERFORMANS
U19'da geçirdiği başarılı iki sezonun ardından A takım formasıyla da Serie A'daki etkili performansı Arjantinli oyuncuya İtalyan devi Inter'in kapısını açtı. Walter Mazzarri yönetimindeki Milano ekibi 13 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Mauro Icardi'yi kadrosuna katarken, yeni bir yapılanmaya giden Inter'de hücum rotasyonunda Palacio - Alvarez gibi isimlerle forma rekabetine girdi. Icardi'nin ilk 11'deki yerini kazanması çok uzun sürmedi ancak sakatlıklar nedeniyle ligin ikinci yarısından itibaren düzenli olarak forma giymeye başladı. Inter'deki ilk sezonunda 23 maçta 9 gol - 2 asistlik performans sergileyen Arjantinli golcü, bir sonraki sezon olan 2014-15 sezonunda tam bir patlama yaptı. İtalyan ekibinde 48 maçta 27 gol - 9 asistlik bir performans sergileyen Mauro Icardi istikrarıyla da adından söz ettirdi. Devam eden sezonlarda Inter formasıyla sezon başına +30 maça çıkan ve sırasıyla 16, 26, 29, 17 gol atmayı başaran Arjantinli golcü oyuncu için ayrılık vaktiydi. Icardi yaklaşık 7 yıl süren Milano macerasının ardından Paris'e taşındı. 2019-20 sezonunda 50 milyon Euro satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık olarak Paris Saint-Germain'in yolunu tutan Arjantinli oyuncu, ilk sezonunda Fransız devinde forma giydiği 34 maçta 20 gol - 4 asistlik performans sergileyerek bonservisinin alınmasını sağladı. Koronavirüs salgını nedeniyle Fransa'da iptal edilen 2020-21 sezonunda çıktığı 28 maçta 13 gol - 6 asistlik performans sergileyen Icardi, geçtiğimiz sezon Messi'nin de kadroya katılmasıyla rotasyonda geriye düştü. Arjantinli golcü oyuncu rotasyonda görev yapmaya başladığı 2021-22 sezonunda 30 maçta 1275 dakika forma giydi ve 5 gollük katkı sağlayarak kariyerinde çok uzun bir aradan sonra ilk kez 10 golün altına düştü. Futbol kariyerinde tabir-i caizse ilk kez 11'deki yerini kaybeden ve rotasyonda çok az süre bulmaya başlayan Icardi, sezon sonunda gerçekleşen teknik direktör değişikliğinin ardından takımdaki yerini sorgulamaya başlamıştı.

2018 yılında İtalya'da yılın oyuncusu seçilen Icardi, 22 gol attığı 2014/15 sezonu ve 29 gol attığı 2017/18 sezonunda İtalya'da gol krallığını kazandı. PSG forması giydiği 3 sezonda 2 kez Fransa Ligi, Fransa Kupası ve Fransa Süper Kupası kazanan Icardi; milli takım formasıyla daha önce sadece 8 kez görev yapabildi. 

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Mauro Icardi'ye hoşgeldin diyor ve Galatasaray formasıyla üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0