Okan Buruk'tan kritik Boey kararı!

Geçen sezon transfer edilen ancak sakatlıklar nedeniyle ligin ikinci yarısında takımdan uzak kalan, sonrasında da kadroda düşünülmeyen Sacha Boey ligin ilk bölümünde adeta bambaşka bir hikaye yazdı. Okan Buruk'un sezon başında kadro dışı bırakıp transfer listesine koyduğu 22 yaşındaki savunmacı, milli ara öncesinde ilk 11'in değişmezi oldu. 

Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre; Galatasaray'da bugünlerde en çok konuşulan isim Sacha Boey oldu. Sezon başı kampına geç gelen ve yeni sezon planlamasında yer almadığı için kadro dışı bırakılan genç oyuncu adeta rüzgarı tersine çevirdi. Ligin ilk haftasında Antalya deplasmanı öncesinde Omar ve Dubois'in sakatlanması sonrasında teknik direktör Okan Buruk kritik bir karara imza attı. Ligin ilk maçı için yapılan toplantıda, adeta sezonun kaderi değişmiş oldu.

KADRO DIŞIYDI İLK 11'İN DEĞİŞMEZİ OLDU
Galatasaray'da, ligin ilk bölümünde esen Sacha Boey fırtınası sezona damga vurmaya devam ediyor. Kasımpaşa maçının ardından Konyaspor maçında da genç Fransız sağ bek etkileyici performansıyla maçın en iyilerinden biri oldu. Sarı-Kırmızılı takım sezona Antalyaspor deplasmanında başladı. Sacha Boey reverv takımdayken A Takım'a dahil edildi ve kampta takımdan ayrı kalmasına rağmen gösterdiği ilk maç performansının ardından büyük alkış aldı. Özellikle Kasımpaşa ve Konyaspor maçında ise Sacha Boey'in oyunu izleyenleri büyüledi. Galatasaray'ın Konyaspor'u 2-1 mağlup ettiği maçın ikinci dakikasında Sergio Oliviera'ya asisti yapan isim oldu. 22 yaşındaki futbolcu Fernando Muslera ve Victor Nelsson'un ardından 628 dakika ile takımın en çok süre alan üçüncü oyuncusu oldu. Sacha Boey, geride kalan 7 hafta sonunda Muslera ve Nelsson'dan sadece 2 dakika daha az oyunda kaldı.

ANTALYA MAÇI TOPLANTISI KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ
Sezonun 1. haftası Antalyaspor maçı öncesi Galatasaray'da Leo Dubois ve Omar Elabdellaoui sakatlık yaşayınca Okan Buruk karşılaşmaya 17 yaşındaki Ali Turap Bülbül'ü hazırladı. Kamp dönemi genç sağ beke hazırlık maçlarında süre veren Okan Buruk maçtan önceki gün son toplantıda karar değişikliğine gitti. Sacha Boey o hafta Galatasaray rezerv takımı ile Antalyaspor'a karşı oynamaya hazırlanırken iki kritik sakatlık sonrası kendini A Takım'da buldu. Okan Buruk son maç toplantısında ise Ali Turap Bülbül yerine daha deneyimli olan Sacha Boey'i oynatmaya karar verdi. Sacha Boey Antalyaspor maçının ilk yarısı beklentilerin altında kalsa da o günden sonra artarak devam eden bir gelişim gösterdi.

KAMERUN'U BEKLETİYOR, FRANSA'YI BEKLİYOR
Kamerun asıllı Fransız futbolcu Sacha Boey, bu yıl Kamerun Milli Takımı'ndan teklif almasına rağmen henüz bu teklifi kabul etmedi. 2000 doğumlu genç oyuncu Fransa Milli Takımı'nda oynayabileceğine inanıyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0