STSL | Geri dönüş ve 3 puan!

Süper Lig'de deplasmanda Kasımpaşa'ya konuk olan Galatasaray, rakibi karşısında maçın başında geriye düşerken sahadan 3 golle ve 3 puanla ayrılarak yoluna kayıpsız devam etti. Okan Buruk'un öğrencileri baştan sona etkili bir oyun ortaya koyarken, takımımıza galibiyeti getiren goller Bafetimbi Gomis ve Kerem Aktürkoğlu (2)'ndan geldi. 

ETKİLİ OYUN, KARŞILIKLI GOLLER
Takımımız ilk çeyrek dilimde rakip kaleye daha yakın oynayan taraf olurken, özellikle Sacha Boey tarafından önemli ataklar gerçekleştirdi. Orta alanda kaybedilen toplar kalemize tehlike atak olarak dönerken Kasımpaşa 16. dakikada sol kanattan yaptığı ortada Bahoken’i topla buluşturdu ve onunu kafa vuruşu filelerimize gitti: 1-0. Golden dört dakika sonra takımımız tepkide gecikmedi ve skoru eşitledi. Önde baskımız sonucunda Yunus Akgün ceza sahasının sağında güzel bir çalımla çizgiye sokularak arka direkteki Gomis’i gördü. Fransız santrfora boş kaleye dokunmak kaldı: 1-1. Beraberlikten sonra rakibi iyice baskı altına alan takımımız Sacha Boey’in içeriye çevirdiği topla karambol yarattı. Mertens ve Oliveira’nın şutları savunmaya takıldı. 29’da Oliveira’nın muazzam pasında Yunus ile rakip savunmayı eksik yakalayan takımımızda genç oyuncumuz soluna çekeren kendine alan yarattı; ancak vuruşu Kasımpaşa savunmasına takıldı. Bu pozisyondan bir dakika sonra Oliveira’nın sol çaprazdan uzak direğe şutu direkte patladı! 37. dakikada Trpan ceza sahasının dışından kalemizi yoklarken Muslera başarılı bir şekilde topu kornere tokatladı. Sacha Boey ve Yunus ile çerçeveyi yoklayan takımımız ilk yarıyı tam 14 şutla tamamladı. İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

HARRY POTTER BÜYÜSÜNÜ YAPTI
48’de Hajradinovic’in yan ağlara takılan şutundan sonra 50. dakikada öne geçtik. Sergio Oliveira’nın akıl dolu ara pasında soldan ceza sahasına sarkan Kerem, Ertuğrul Taşkıran’ın bacakları arasından topu ağlara yolladı! 1-2. 67’de takımımız tekrar golle burun buruna geldi. Paslarla ceza sahasında giren takımımızda top Gomis’in önünde kalırken golcü oyuncunun yerdeyken yaptığı vuruşa Ertuğrul son anda dokundu. Dakikalar 69’u gösterirken Kerem Aktürkoğlu rakip kaleye adeta bir füze gönderdi! Mertens’in başlattığı atakta Van Aanholt, merkezdeki Kerem’e verirken onun ceza sahası dışından sert plasesi çatal altından filelerle buluştu: 1-3. 74’te Bahoken ile penaltı noktası üstünde tehlikeli bir pozisyona giren Kasımpaşa, onun vuruşundan sonuç alamadı. 76. dakikada Haris Seferovic ve Yusuf Demir oyuna girerken Gomis ve Mertens çıkan isimler oldu. 83’te Sacha’nın mükemmel uzun pasında sağ kanatta topla buluşan Yunus Akgün, ceza sahasındaki Oliveira’ya çıkardı. Portekizli yıldızın sert şutu üstten auta çıktı. Bu pozisyonunu ardından Yunus Akgün ve Sergio Oliveira çıkarken yerlerine Milot Rashica ve Berkan Kutlu girdi. 85’te Sadık’ın kafasından savunma arkasına seken topa Kerem’in sahip olmasıyla hücuma kalktık. Kerem soldan müsait pozisyondaki Yusuf’a verirken golle burun buruna gelen oyuncumuzun şutu savunmaya çarptı. 88’de Dubois - Sacha değişikliği geldi. 90. dakikada Aytaç Kara’nın kullandığı köşe vuruşunda Sadık Çiftpınar’ın kafa vuruşu filelerimize gitti: 2-3. Beş dakikalık uzatma dakikalarında Kasımpaşa agresif şekilde kalemize gelirken Rashica ve Aanholt ile önemli pozisyonlar yakaladık. Başka pozisyonun olmadığı mücadele 3-2’lik galibiyetimizle sona erdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0